Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 januari 2018

Pia Dijkstra maakt documentaire over orgaandonatie

Pia Dijkstra maakt documentaire over orgaandonatie

Pia Dijkstra sprak met Patricia, Jeroen en Wendy. Zij vertellen alledrie hoe ingrijpend het is om te moeten wachten op nieuwe longen, een nieuwe lever of een nieuw hart. Bekijk hierboven de documentaire.

Kamerlid en initiatiefneemster van de Wet Actieve Donorregistratie Pia Dijkstra heeft drie patiënten geïnterviewd. Patricia van Corven staat op de wachtlijst voor nieuwe longen, Wendy Manders heeft een nieuw hart nodig, en Jeroen Beumer heeft een levertransplantatie gehad. In de documentaire gaat Dijkstra met hen in gesprek over de gevolgen hiervan op het dagelijks leven.

Volgende week behandelt de Eerste Kamer de Wet Actieve Donorregistratie. In de Volkskrant leest u hoe Pia Dijkstra zich inzet voor deze belangrijke wet.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. Tegen uitsluiting en tegen haatzaaien. En dat zullen we altijd blijven doen.

Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid