Blijf op de hoogte!

Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 15 mei 2017

Reactie Alexander Pechtold op vastlopen onderhandelingen

Vandaag liepen de onderhandelingen over een nieuw kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks vast. Lees hier de reactie van fractievoorzitter Alexander Pechtold.

Helaas zijn de onderhandelingen over een nieuw kabinet vandaag vastgelopen. Dat vind ik zeer teleurstellend. Deze combinatie van partijen was onze eerste en belangrijkste voorkeur. Het is een combinatie van de grootste partij en drie partijen die verkiezingen hebben gewonnen.

Naar mijn overtuiging zou deze combinatie links en rechts aan elkaar verbinden en een kabinet kunnen opleveren waar zoveel mogelijk Nederlanders zich in herkennen. Die inzet zullen jullie ook herkennen vanuit de campagne die jullie en ik samen gevoerd hebben. Daarnaast zagen wij met deze partijen kansen om voor D66 belangrijke thema’s verder te brengen.

Morgen zal ik met de fractie de ontstane situatie bespreken en overleggen wat de volgende stap moet zijn. Daarna zal ik in een debat met de informateur in de Tweede Kamer verantwoording afleggen over deze vastgelopen formatiepoging.

Alexander Pechtold
Fractievoorzitter