Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 november 2017

D66 en CDA: laat Paralympiërs in meer topsportcentra sporten

D66 en CDA willen dat Paralympische  sporters in meer topsportcentra terecht kunnen om te sporten. D66-Kamerlid Antje Diertens: “Onze Paralympiërs leveren fantastische prestaties. Maar in Nederland hebben we meer uitstekende Paralympische sporters dan dat er trainingsplaatsen zijn. Ze kunnen nu enkel sporten op Sportcentrum Papendal. Terwijl sporters zonder beperking in topsportcentra door het hele land terecht kunnen.”

De twee partijen dienen vandaag bij het debat over sport een voorstel in voor meer trainingsplaatsen voor paralympische sporters. CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot: “Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen en daarvoor moeten er voldoende trainingsplaatsen beschikbaar worden gesteld. Het kan niet zo zijn dat Paralympiërs maar op een gering aantal plekken terecht kunnen. Dat moet veranderen.”

Prestatie

Nederland telt tientallen Paralympische topsporters. Bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 veroverde het Nederlandse team 62 medailles, goed voor een zevende plaats in het medailleklassement. “Ik wil van de minister weten of we onze Paralympische sporters meer plekken kunnen bieden. Zodat zij dezelfde kansen krijgen als collega-sporters. Ik weet van verschillende gemeenten, zoals Rotterdam, dat ze daar zeker voor open staan”, aldus Diertens. “Het maakt niet uit waar zij een plek krijgen. Ik wil dat iedere sporter die daar vanwege zijn of haar prestaties en talent recht op heeft, in een topsportcentrum terecht kan.”

Voorstel

D66 en CDA willen dat de minister samen met NOC*NSF, topsportcentra (CTO’s) en Paralympische sporters gaat kijken hoe het aanbod van trainingsplekken kan worden vergroot. Wat betreft de twee Kamerleden moet het aantal plaatsen in topsportcentra in evenwicht zijn met de vraag. Bruins Slot: “Met dit voorstel vragen we aandacht voor dit probleem, waarvoor snel een oplossing moet komen. Ik vertrouw erop dat de minister dit snel zal oppakken.”

Thema

Zorg & samenleving

D66 wil zorg van goede kwaliteit, die voor iedereen toegankelijk blijft. Zonder maatregelen betaalt een doorsnee gezin in 2040 bijna de helft van zijn inkomen aan zorg. D66 wil de zorguitgaven daarom minder hard laten groeien, door het kostenbewustzijn te vergroten. Doen we dat niet, dan wordt gezondheidszorg onbetaalbaar.

Lees meer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48