Pieter Reitsma

Beeld: Martin Reidsma

Ik woon al vele jaren in de gemeente hoor en zie veel dingen en stelde mij meestal de vraag “waarom” hoe is het mogelijk dat de gemeenteraad zo handelt. Maar door maar langs die zijlijn te blijven staan had je niet veel invloed, dus om iets als is het maar zo klein te realiseren moet je onderdeel maken van de gemeenteraad en kijken als je dan de juiste vragen kan stellen “waarom” en de uitkomst misschien kan wijzigen. Politiek actief worden en dan goed luisteren naar anderen samenwerken , en dan iets moois neerzetten. 

  • 53 jaar
  • Oosterwolde
  • Hij/hem

Ik heb mij zelf wel eens afgevraagd waarom ga je de politiek in , hoop gedoe , kost veel tijd en je maakt soms maar kleine stapjes. Ik ga maar van het goede uit en door samenwerken , vertrouwen , de kleine stapjes ooit grotere stappen worden. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Nationaalpark Drents-Friese Wold.  Je kan hier op vele mogelijkheden van het natuur genieten. Wandelen, Sporten en lekker mountainbiken. 

Jardingapad /Rikkinge Es. In Oosterwolde .
Veel oude/historische herinneringen over het gebied . 

Beeld: Martin Reidsma

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Om de mooiste gemeente van het noorden te worden   

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer samenwerking binnen de raad, je kunt in standpunten verschillen maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt samenwerken. Je zit daar om het beste voor de inwoners van Ooststellingwerf  te realiseren   
  • Meer aandacht voor klimaat adaptatie , droogte , veel regen , richt je infrastructuur  daarop in. Wees daar innovatief in en duurzaam. 
  • Woningen voor starters en senioren.
  • Zorg voor de beste sportklimaat/accommodaties van alle gemeentes