Sander Nubé

Sander Nubé - Beeld: Gruytphotography

Sander Nubé (1978) is sinds 2021 verbonden aan D66 Oegstgeest. Hij is commissielid met een focus op ruimtelijke ordening, wonen, duurzaamheid en milieu.

  • 45 jaar
  • 's-Gravenhage
  • Oegstgeest
  • Hij/hem

Een groot deel van mijn jeugd ben ik opgegroeid in Oegstgeest en na enkele omzwervingen woon ik hier weer sinds 2015 met mijn gezin. Samen met mijn vriendin en drie kinderen genieten we van ons mooie dorp met alles wat het te bieden heeft.
 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het hele gebied bij het Hofbrouckerpark en de sportvelden vinden ik heerlijk om te zijn. Ik vind het heerlijk om er te wandelen, met mijn kinderen te spelen en heeft heeft voor mij ook iets nostalgisch omdat ik er vroeger zo veel kwam om te tennissen en hockeyen.
 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is D66 een echte democratische partij waarbij vrijheid zeer hoog in het vaandel staat. D66 staat voor een samenleving waarin iedereen vrij is om zich te ontwikkelen en kansen te benutten, maar waarbij er altijd oog is voor wie hulp nodig heeft. Ik herken in de partij een echt verantwoordelijkheidsgevoel en een houding om niet om problemen heen te lopen, maar ze aan te pakken. Wat mij ook zeer aanspreekt is dat het vormen van standpunten en het opstellen van plannen altijd gebeurt aan de hand van kennis van zaken en verbinding met de mensen om wie het gaat.

Wat is jouw favoriete boek (en waarom)?

De Creatiespiraal van Marinus Knoope deed veel met mij toen ik het lang geleden al voor het eerst las. Het boek beschrijft heel mooi hoe de mens veel invloed heeft op wat hij of zij wil bereiken in het leven. Er wordt een zeer aansprekende vergelijking gemaakt tussen de seizoenen in de natuur en de te bewandelen weg van wens naar werkelijkheid voor mensen met zowel grote als kleine wensen en ideeën.