Natalie Jonkers

Natalie Jonkers - Beeld: Gruytphotography

Ik ben een democraat in hart en nieren en vind het belangrijk dat inwoners zich inzetten voor hun eigen buurt of dorp. Ik wil dat Oegstgeest Groen, Gezond en Gezellig is en blijft. Ik wil hieraan graag een bijdrage leveren als gemeenteraadslid.

  • 56 jaar
  • Tilburg
  • Oegstgeest
  • Zij/haar

Ik ben inhoudelijk sterk, politiek en bestuurlijk sensitief, creatief en een echte verbinder.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Landgoed Endegeest; hier woon ik tegenover. ik loop hier bijna elke dag. het is een historische rustgevende plek met veel groen. Altijd als ik hier loop prijs ik me gelukkig. Om 2 redenen: dat ik het voorrecht hebt om Oegstgeest te mogen wonen en dat ik me gelukkig mag prijzen met mijn gezondheid. Het bijzondere van Endegeest is dat je ook geconfronteerd met mensen met wie het geestelijk wat minder gaat. Dat zet ook aan tot denken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Oegstgeest is een prachtig dorp en we moeten er alles aan doen dat zo te houden. We moeten onze inwoners, ons groen en onze gemeenschap koesteren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Relatie tussen burger en gemeente kan veel beter
  • Groen behouden en waar mogelijk versterken
  • Bezig zijn met de toekomst van ons dorp: ik vind dat de Raad hierin een duidelijkere koers moet gaan varen

Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor mij voor vrijheid, de kansen en ruimte om zelf keuzes te maken in je leven maar wel in verbinding met anderen / in de samenleving.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Ik lees vooral op vakantie en vooral historische romans, vaak ook verfilmd als kostuumdrama’s, zoals Pride en Prejudice.  Ik houd van de romantiek en historische tijdsbeeld.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Was een digitale voorstelling wij zijn de buren van PS theater. PS theater is het stadgezelschap van leiden. Dit was een voorstelling over de randgemeenten van Leiden.
In het theater kan je maatschappelijke thema’s op andere manier aan de orde stellen en bij mensen laten landen. Ik hou ook erg van cabaret en ga graag naar het Leidse cabaret festival.