Jesse Hijink

Beeld: D66 Nijmegen

Jesse is fractievolger en de veiligheidsexpert van de fractie. Vanuit die rol voerde hij de afgelopen jaren onder andere het woord over corona en voor een ander drugsbeleid.

  • 33 jaar
  • Nijmegen
  • Hij/hem

Als ik kijk naar mijn jeugd dan zie ik een fijn ouderlijk huis, een goede school, leuk sporten en muziek maken. Dit alles in een sociale en veilige omgeving met goede zorg. Pas later heb ik mij afgevraagd hoe anders mijn leven zou zijn geweest als één van die zaken niet goed was georganiseerd. Het is namelijk niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sinds ik werkzaam ben voor een gemeente en in mijn tijd als fractievolger, besef ik welke impact een lokaal bestuur op iemands leven kan hebben. Vooral als zaken die ik wel in mijn jeugd had niet goed zijn geregeld. Het begint voor mij bij veiligheid en vrijheid, die onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is aan de politiek om hier de balans tussen vrijheden en maatregelen te beoordelen te verzetten of uit te leggen. Dit besef is de kern, mijn drijfveer, om Nijmegen namens D66 een mooiere plek te maken voor iedereen.

Coronabeleid

De afgelopen jaren voerde Jesse het woord namens de fractie op het gebied van coronabeleid. Want hoewel de regels landelijk bepaald werden, moest de Nijmeegse burgemeester ze uitvoeren. Hierbij vond Jesse dat regels gehandhaafd moesten worden, maar dat we ook vooral moeten kijken naar wat wel kan. Bovendien bleef hij kritisch op het effect van maatregelen. Zo sprak hij zich uit tegen de avondklok.

Voor een nieuw realistisch drugsbeleid

Hoe we met drugs omgaan is een probleem. Criminaliteit wordt in stand gehouden en gebruikers lopen onnodige risico´s. D66 wil daarom xtc en wiet legaliseren en reguleren. Veel moet landelijk geregeld worden, maar veel kan ook lokaal. De afgelopen jaren zette Jesse zich onder andere in voor een lokale proef met het legaliseren van xtc en zorgde hij dat de mogelijkheden om je drugs te laten testen werden uitgebreid. Ook komende jaren blijft hij zich inzetten voor een veiliger en verantwoorder drugsbeleid.