#9 Andre Matera uit Noorden

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Andre Matera (1968) is kandidaat voor D66 Nieuwkoop tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Andre werkt als directeur bij een medische uitgeverij. Met deze medische kennis op zak heeft hij geholpen met het schrijven van het verkiezingsprogramma.

Van origine is Andre Duits, maar vanwege zijn werk is hij verhuist naar Nederland. In Noorden geniet hij vol van de groene omgeving met zijn vrouw.

  • 54 jaar
  • Berlijn (DE)
  • Noorden
  • Hij/hem

Waarom ben je lid van D66?
“Omdat D66 mij het meest aanspreekt. Het spreekt mij aan om iets voor anderen te betekenen, zonder mensen daarin te beperken.”

Welke thema’s vind jij het belangrijkste?
“Ik vind gelijkwaardigheid van mensen heel belangrijk. Ik zie dat er veel verschillen zijn in de maatschappij, die verschillen zorgen vaak voor problemen. Persoonlijk vind ik dat iedereen recht heeft op gelijke kansen”.

Hoe kijk jij verder dan morgen?
“Voor mij betekent het dat je niet alleen maar naar de aankomende weken, maar met visies gaat werken. Wat wil je op de langere termijn bereiken? Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat klimaat de aandacht krijgt, maar ook het met elkaar samenleven. We worden allemaal ouder en moeten gezond blijven”.

Wat vind jij uit het verkiezingsprogramma het belangrijkste?
“Ik vind het een heel goed lopend stuk geworden. Persoonlijk is gezond leven voor mij het belangrijkste, met name preventie. Dat heeft iets met mij persoonlijks te maken, dankzij mijn medische achtergrond. Het bepaald voor een groot deel welke kansen je krijgt in het leven en in welke mate je kan participeren”.