#5 Daan Slooten uit Nieuwkoop

Daan Slooten - Beeld: D66 Nieuwkoop

Daan Slooten (1999) is servicemanager bij een bedrijf waar laadpalen worden verkocht voor elektrische auto’s. Vanuit zijn interesse in klimaat, milieu en natuur en zijn kennis op het gebied van elektrische mobiliteit hoopt Daan een raadszetel te bemachtigen.

In zijn vrije tijd loopt Daan graag rond in de vele natuurgebieden die onze gemeente rijk is. Hij maakt zelf muziek en fotografeert ook graag. Veel van de foto’s op onze website zijn door Daan gemaakt.

  • 23 jaar
  • Nieuwkoop
  • Nieuwkoop
  • Hij/hem

Wat vind jij het mooiste stukje Nieuwkoop?
“Lusthof de Haeck. Het is daar altijd heel erg rustig en het is een mooi rondje om te lopen. Het is er heel stil en er zijn weinig mensen. Heel rustgevend stukje Nieuwkoop”.

Welke uitdagingen zie jij voor de gemeenteraad van 2022?
“Om mensen bij elkaar te brengen. Er zijn veel groepen mensen in de samenleving en soms verdwijnt de mogelijkheid voor dialoog. Ik vind het belangrijk dat iedereen wordt gehoord en niemand wordt buitengesloten”.

Waarom D66?
“Omdat eigenlijk alle punten die ik belangrijk vind, op politiek en persoonlijk gebied, punten zijn waar D66 voor staat. Voor gelijkheid van mensen en aandacht voor klimaat. Letterlijk alle standpunten keken mij aan. Ik heb getwijfeld over Volt. Maar ik vind het ideologie belangrijker dan partijnaam, daarom heb ik voor D66 gekozen”.

Op welke manier kijk jij verder dan morgen?
“Ik kijk vooral verder dan morgen op het gebied van klimaat. Ik denk er overna hoe wij er over 10, 20 en 30 jaar bijzitten. Hoe gaat mijn generatie kunnen leven op deze planeet zonder dat er een enorme crisis opdoemt? Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door te werken binnen de e-mobility branche, een plastic-arm dieet, recyclen en voorkeur te geven aan trein i.p.v. het vliegtuig”.

Wat zou jij willen bereiken?
“Ik wil dat er wordt geïnvesteerd in aandacht naar jong-volwassenen. Wat kunnen wij voor hen betekenen. Wat wil deze doelgroep en hoe geven wij binnen de gemeente ruimte voor hen. Een plek waar jeugd kan samenkomen om te werken en leren vind ik persoonlijk bijvoorbeeld heel belangrijk. Zodat mensen, zeker tijdens de coronacrisis, niet alleen maar thuiszitten”.