#20 Marina Wijfje uit Nieuwkoop

Marina Wijfje - Beeld: D66 Nieuwkoop

Marina Wijfje (1965) is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  • 57 jaar
  • Zevenhoven
  • Nieuwkoop
  • Zij/haar

Marina Wijfje is leerkracht op een basisschool in Ter Aar.

Wat vind jij politiek belangrijk?
“Ik vind het politiek belangrijk dat we aan klimaat denken, zorgen voor werkgelegenheid en dat we iets door aan de woningnood. Onderwijs vind ik ook heel belangrijk, omdat wij een kennisland moeten blijven.”

Kijk jij verder dan morgen?
“Ja. Ik vind dat er in de politiek vaak maar aan 4 jaar wordt gedacht. Maar de problemen van nu, vragen een aanpak die verder kijkt dan de komende 4 jaar. Dan denk ik voornamelijk aan de klimaatcrisis, de woningnood en de zorg. Ik zie in mijn eigen omgeving ook dat mensen zoeken naar een woning, maar het niet kunnen vinden. Met name jongeren hebben het moeilijk op het moment. Als je geen ouders hebt die je kunnen helpen, heb je nu een probleem. Mensen die scheiden, er is momenteel een tekort.”

Wat vind je het mooiste plekje in de gemeente?
“Wanneer je vanaf het Liemeer naar Zevenhoven rijdt en dan het eerste stukje; de sloot aan de linkerkant. Ik weet niet waarom, maar het geeft me altijd een heel rustig en vredig gevoel als ik daar fiets. Toen ik jong was en daar toen fietste vond ik het al prachtig. Weinig huizen, veel uitzicht, polderlandschap: prachtig.”