#15 Jeroen van Dijk uit Nieuwkoop

Jeroen van Dijk - Beeld: D66 Nieuwkoop

Jeroen van Dijk (1984) is kandidaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  • 38 jaar
  • Alkmaar
  • Nieuwkoop
  • Hij/hem

Jeroen van Dijk is teamlead bij een IT-fabrikant.

Waarom ben jij lid van D66?
“Omdat ik vond dat de digitale agenda heel erg belangrijk is. Zowel landelijk als lokaal verdient dat aandacht en ik vind dat het momenteel heel erg onderbelicht is. Er ontstaan problemen. Problemen vanwege de manier hoe onze overheid is opgezet. Deze complexiteit probeert men met digitalisering te verbeteren, maar dat is moeilijk. D66 geeft daar aandacht aan en geeft er ruimte voor om het te ontwikkelen.”

Wat is je favoriete plek in onze gemeente?
“De Nieuwkoopse plassen. Daar met een fluisterbootje varen vind ik een hele leuke bezigheid”.

Hoe kijk jij verder dan morgen?
“Dit doe ik door de ogen van mijn zoon. Afgelopen jaar heb ik, ten hoogte van de pandemie, een zoontje gekregen. We hebben de planeet enkel geleend van onze kinderen. Dat betekent dat het voor je kinderen ook een leuke plek moet zijn en blijven. We hebben het goed en willen dat het zo blijft en beter wordt. Ik wil dat mijn kind het net zo goed, dan wel niet beter, heeft als wij”.

Wat vind jij belangrijke thema’s voor de gemeente?
Dat lijken mij de usual suspects. Het bouwen van woningen, (digitaal) onderwijs en klimaataanpak. We moeten ervoor zorgen dat we hier over een paar jaar nogsteeds kunnen wonen. De kansengelijkheid vind ik ook belangrijk; hoe zorgen we ervoor dat de kansen die mijn zoontje heeft, voor meer kinderen gelden”.