#11 Henny Rekelhof uit Nieuwkoop

Henny Rekelhof - Beeld: D66 Nieuwkoop

Henny Rekelhof (1972) is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  • 50 jaar
  • Papenveer
  • Nieuwkoop
  • Hij/hem

Henny Rekelhof werkt bij Nationale Nederlanden als manager Service & Change. Als manager zet hij zich in voor interne klanten, organiseren van vragen en zet mij in voor veranderingen. Henny woont in Nieuwkoop met 4 kinderen en zijn vrouw.

Waarom ben jij lid van D66?
Mijn ervaring is geweest, bij mijn vorige politieke lidmaatschappen, dat vaak een sociale component ontbrak. Ik vind dat eigenlijk heel belangrijk. Niet alleen dat wij mensen vrijlaten, maar ook dat wij mensen niet laten vallen.”

Wat vind jij het mooiste plekje in onze gemeente?
“Dat is helemaal achter bij Tijsterman, op het water of op het ijs. Dan kijk je over de gehele Noordplas heen. Het open karakter en de natuur en dat zo dichtbij onze huizen. Dat vind ik prachtig.”

Hoe kijk jij verder dan morgen?
“Ik doe dit zelf vooral op het gebied van duurzaamheid. De handelingen die ik nu doen, doe ik met een blik op onze kinderen en met duurzaamheid in het achterhoofd. Bouwen; hoe gaan we daarmee om? We moeten het open karakter beschermen”.

Wat vind jij belangrijke thema’s voor de raad van 2022?
“Duurzaamheid vooral. Als je iets maakt moet je denken aan hergebruik. Je moet keuze’s maken voor klimaat, voor alles. Uiteindelijk zijn wij ook onderdeel van het klimaat”.