Matthijs Kaan

Matthijs Kaan - Beeld: Fotostudio Ton

  • 57 jaar
  • Nederweert

Geboren en getogen in Nederweert woon ik samen op de Meester Mertensstraat met Marloes Swinkels. Ik ben vader van twee prachtige kinderen: Roos (15 jaar) en Pim (13 jaar), welke parttime bij Marloes en mij en parttime bij hun moeder verblijven.

Lange tijd ben ik lid geweest van Harmonie St. Joseph en was ik lid en muzikaal leider van ‘blaoskepel Klein mèr Neugter’. Met de paplepel door mijn vader ingegoten, ben ik de Neewieerter Vastelaovundj ingerold waar ik de eer had in 1999 Prins van de Pinmaekers te zijn. Met de blaasmuziek doe ik het op het moment (maar wie weet) wat rustiger aan; vastelaovundj vieren doen we nog steeds graag.

Marloes en ik slaan sinds een jaar of zeven een balletje bij NTC’72. Allebei zetten we ons bij deze mooie en gezellige club als vrijwilliger in: Marloes is lid van de sponsorcommissie, en ikzelf ben sinds een aantal jaren voorzitter. Ook ben ik lid van de ‘Regiegroep De Bengele’ waar we de kaders aangeven voor het proces om van het De Bengele gebied een prachtig sport- recreatie- en verblijfgebied te maken.

Ik werk sinds maart 2021 voor Refresco Benelux, en ben verantwoordelijk voor het IT projectportfolio, leid de grotere IT projecten, en begeleid andere IT projectmanagers. 

D66 stelt met haar liberale gedachtengoed het individu centraal. Dat ieder mens de vrijheid krijgt te zijn zoals die is. Ook is D66 uitgesproken pro-Europees. Een sterk Europa is de beste garantie op bestendige vrede en vrijheid. Daarom ben ik overtuigd lid van D66.

Mijn persoonlijke speerpunten zijn:
• Ontwikkeling van het De Bengele gebied tot een prachtig sport- recreatie- en verblijfgebied waar iedereen zich welkom voelt.
• Behoud van de karakteristieken van de dorpskernen waar we ons ’thuis’ voelen.
• Maximaal faciliteren en ondersteunen van verenigingen en evenementen, waarmee Nederweertenaren zich met elkaar verbonden voelen.
• Blijven zoeken naar mogelijkheden de N266 verkeersstromen te verplaatsen naar buiten het dorp, zodat ontwikkeling van de kanaalzone, en daarmee verfraaiing van ons dorp mogelijk wordt.

Met een stem voor D66 gaan we de ‘kansen’ voor Nederweert benutten. Daarvoor hebben we ook jouw stem nodig!

Lijst 4, nummer 9

Alvast bedankt!

Matthijs
06-51387109