Masterclass Debatteren voor Gevorderen.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Waarom een masterclass debatteren voor gevorderden?

Natuurlijk gaat politiek om ideeën hebben. En om mensen mee te krijgen met jouw idee, zul je ze eerst goed uit moeten leggen. Maar goed debatteren is meer dan alleen zélf een goed verhaal hebben. Zeker in de politiek. Waar je niet alleen je eigen punten maakt, maar ook goed in hoort te gaan op de punten van de anderen.

Masterclass Debatteren voor Gevorderden

Op 9 september verzorgt Victor Vlam van het Periklesinstituut een Masterclass Debatvaardigheden en Politiek Argumenteren. Victor is senior trainer bij het Periklesinstituut. Hij coacht al ruim twintig jaar politici op alle bestuurlijke niveaus van Nederland en begeleidde meer dan honderd gemeenteraden en Provinciale Staten.
 
In zijn Masterclass leer je goed in te gaan op tegenwerpingen en weerwoord. Aan de hand van twee oefeningen leer je voor het politieke debat de juiste argumenten selecteert en op welke wijze je een politieke opponent van repliek dient. Zonder daarbij je eigen manier van spreken of eigen stijl te verliezen. Je leert om te gaan met tegenwerpingen en tegenargumenten van anderen en de betogen van opponenten analyseren om ze zelf ook van weerwoord te voorzien. Aan het eind van deze training ben je niet alleen in staat je eigen betoog stevig neer te zetten, maar óók uit te leggen waarom jouw plan beter is dan dat van anderen.

Birgit Cordes, trainer van onze masterclass voor beginners, ondersteunt Victor en deelnemers van deze eerste masterclass hebben automatisch toegang.

Perikles

Perikles was van 461 tot 429 voor onze jaartelling de onbetwiste leider van Athene. Onder zijn bewind groeide de cultuur, kunst, onderwijs, filosofie en uiteraard de democratie in de stadstaat uit tot waar wij haar nu nog om roemen. Door Perikles’ charismatisch optreden en verbale daadkracht wordt de bloeitijd van Athene ook wel ‘de Gouden Eeuw van Perikles’ genoemd.

Ben jij erbij?

Datum: Zaterdag 9 september 2023;      
Tijd: Inloop vanaf 09.45 uur, start om 10.00 uur tot 13.00 uur (einde);
Trainer: Victor Vlam, senior trainer Periklesinstituut. Met ondersteuning van Birgit Cordes, oud-fractievoorzitter D66 Vught;
Locatie: Wijkcentrum De Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg-Noord (goed bereikbaar met eigen vervoer);
Aanmelden: Vóór28 augustus  a.s. via[email protected];