Masterclass Debatteren voor Beginners.
17 juni 2023

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.
Debatteren zorgt ervoor dat deelnemers overtuigender durven spreken en zorgvuldiger leren luisteren. Daarnaast zorgt het ervoor dat ze nieuwsgierig blijven naar de ideeën van een ander. Debatvaardigheden geeft zelfvertrouwen bij het spreken in het openbaar.

Belang van een goed debat?

Een debat is gericht op het uiteenzetten van standpunten, terwijl het bij een dagdagelijkse discussie vaak gaat om het overtuigen van een gesprekspartner of tegenstander. Debatteren vraagt van deelnemers om telkens een standpunt in te nemen over actuele politiek-maatschappelijke vraagstukken en dat te onderbouwen met overtuigende inhoudelijke argumenten. Deelnemers aan deze masterclass worden met verschillende tools geholpen om hier actief over na te denken. Dat levert nieuwe inzichten op en daardoor deelname is ook meteen een intellectuele verrijking.

Over trainer Birgit:

,,Na meerdere interim functies bij de overheid ingegeven door crisis op de arbeidsmarkt en een niet aansluitende sales-achtergrond, ben ik in 2010 vanuit pure nieuwsgierigheid de politiek in gestapt. Het bleek een schot in de roos! Met veel betrokkenheid haalde ik informatie uit de samenleving en gaf ik invulling aan de rol van raadslid. Vanaf september 2015 mocht ik bovendien ook een aantal jaar met trots de hamer van fractievoorzitter hanteren. Voor mijn D66 is meedoen. Een vereniging met mensen waarin diversiteit, respect en de eigen kracht centraal staan. Een gedachtegoed waar ik me goed én trots bij voel. Ik kies voor D66 omdat deze partij staat voor initiatief bij burgers en een overheid die ondersteunt waar nodig.”

Ben jij erbij?

Datum: Zaterdag 17 juni 2023;  
Tijd: Inloop vanaf 09.45 uur, start om 10.00 uur tot 12.30 uur;
Trainer: Birgit Cordes, oud-fractievoorzitter en raadslid D66 Vught
Locatie: Wijkcentrum De Symfonie;
Adres :Eilenbergstraat 250 in Tilburg-Noord

(goed bereikbaar met eigen vervoer);

Aanmelden: Vóór 10 juni a.s. via [email protected]

Masterclass Debatteren voor gevorderden

Let op: deze masterclass voor beginners wordt op zaterdag 9 september a.s. vervolgd door een masterclass Debatteren voor gevorderden. Mede verzorgt door het Periklesinstituut. Deelnemers van deze eerste masterclass krijgen automatisch toegang