Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Samira Rafaela

Europarlementariër

30 jaar

Uitgeest

"De komende jaren kunnen jullie van mij verwachten dat ik mij zal inzetten voor een sterk, sociaal en veilig Europa."

De afgelopen jaren heeft Samira (1989) zich zowel nationaal als internationaal ingezet om de brug te slaan tussen verschillende gemeenschappen en werelden. Dit deed ze vanuit verschillende posities zoals strategisch adviseur, internationaal trainer en spreker, sociaal ondernemer in Afrika en diversiteitsambassadeur voor D66. Tegenwoordig adviseert ze Politie Nederland op het gebied van veiligheid en inclusie.

“Als dochter van een joodse, Curaçaose en Nederlandse vrouw en een Ghanese, Nigeriaanse, islamitische man weet ik dat gelijke kansen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Als landelijk projectleider inclusie bij de nationale politie zie en ervaar ik dagelijks de gevolgen van het ontbreken van deze gelijke kansen in onze samenleving. Mijn ervaring als sociaal ondernemer in Afrika wil ik gebruiken voor eerlijke en rechtvaardige handels- en samenwerkingsakkoorden met Afrikaanse en Caribische landen.

In het Europees Parlement zal ik mij inzetten voor radicale kansengelijkheid binnen en buiten de Europese Unie. Ik zal mijn positie gebruiken om onze Europese democratie dichterbij alle Nederlanders te brengen. De komende jaren kunnen jullie van mij verwachten dat ik mij zal inzetten voor een sterk, sociaal en veilig Europa.”

Meer van Samira Rafaela

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48