Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Samira Rafaela

Europarlementariër

31 jaar

Uitgeest

"De komende jaren kunnen jullie van mij verwachten dat ik mij zal inzetten voor een sterk, sociaal en veilig Europa."

De afgelopen jaren heeft Samira (1989) zich zowel nationaal als internationaal ingezet om de brug te slaan tussen verschillende gemeenschappen en werelden. Dit deed ze vanuit verschillende posities zoals strategisch adviseur, internationaal trainer en spreker, sociaal ondernemer in Afrika en diversiteitsambassadeur voor D66.

“Als dochter van een joodse, Curaçaose en Nederlandse vrouw en een Ghanese, Nigeriaanse, islamitische man weet ik dat gelijke kansen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Als landelijk projectleider inclusie bij de nationale politie zie en ervaar ik dagelijks de gevolgen van het ontbreken van deze gelijke kansen in onze samenleving. Mijn ervaring als sociaal ondernemer in Afrika wil ik gebruiken voor eerlijke en rechtvaardige handels- en samenwerkingsakkoorden met Afrikaanse en Caribische landen.

In het Europees Parlement zal ik mij inzetten voor radicale kansengelijkheid binnen en buiten de Europese Unie. Ik zal mijn positie gebruiken om onze Europese democratie dichterbij alle Nederlanders te brengen. De komende jaren kunnen jullie van mij verwachten dat ik mij zal inzetten voor een sterk, sociaal en veilig Europa.”

Meer van Samira Rafaela