Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Paul Schnabel

Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Welzijn, Care, Economische Zaken

70 jaar

Utrecht

Paul Schnabel (1948) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

Als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau ben ik op een breed terrein (zorg, onderwijs, sociale zekerheid, cultuur, integratie, arbeid, emancipatie en wonen) actief geweest als onderzoeker en als adviseur van het kabinet.

Ik heb mij altijd ingespannen voor meer aandacht en waardering voor Nederland als kenniseconomie, met een accent op de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en nieuwe ondernemingen. Ik kijk ernaar uit mijn ambtelijke ervaring en wetenschappelijke kennis in te zetten voor wetgeving die goed aansluit bij de opvattingen en inzichten van D66.

Portefeuilles

Sociale Zaken en Werkgelegenheid (sociale zekerheid, integratie); Welzijn; Care; Economische Zaken (kennis & innovatie, landbouw & natuur)

CV

Bekijk het actuele CV van Paul Schnabel op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Paul Schnabel
Ik kijk ernaar uit mijn ambtelijke ervaring en wetenschappelijke kennis in te zetten voor wetgeving die goed aansluit bij de opvattingen en inzichten van D66.
- Paul Schnabel