Blijf op de hoogte!

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Steun ons en help Nederland vooruit

Margo Andriessen

I&A / JBZ , J&V (politie/OM, kansspelen en overlastwetgeving, strafrecht, veiligheid, bestuursrecht), lid Beneluxraad

Margo Andriessen is sinds 25 september 2018 lid van de Eerste Kamerfractie van D66. Zij vervangt Thom de Graaf die vicepresident wordt van de Raad van State.

Waarom straffen als het ook ander kan? Dat vroeg ik mij af toen ik als jonge criminoloog de wereld van het strafrecht betrad. Dat het ook anders kan bleek, toen ik een opvangcentrum opzette voor jeugdige delinquenten, die hun leven buiten het strafrecht om konden verbeteren.

De vraag waarom het een wel wettelijk geregeld wordt, het andere niet, heeft mij ook later in mijn functie als bestuurder van grote organisaties beziggehouden. Meest recent als voorzitter van de NVVE. Dankzij D66-er Els Borst heeft Nederland een goede euthanasiewet, maar wat vreemd dat elke poging tot modernisering op verzet stuit.

Wat is een goede wet? Dat is een wet die nut heeft voor iedereen. Als criminoloog en bestuurder bij verschillende organisaties heb ik veel wetten voorbij zien komen. Als Eerste Kamerlid kan ik mij inzetten voor nuttige wetten. En voor toegang tot het recht voor iedereen.

Portefeuilles

I&A / JBZ , J&V (politie/OM, kansspelen en overlastwetgeving, strafrecht, veiligheid, bestuursrecht), lid Beneluxraad

CV

Bekijk het actuele CV van Margo Andriessen op de website van de Eerste Kamer.