Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Margo Andriessen

I&A / JBZ , J&V (politie/OM, kansspelen en overlastwetgeving, strafrecht, veiligheid, bestuursrecht), lid Beneluxraad

Margo Andriessen is sinds 25 september 2018 lid van de Eerste Kamerfractie van D66. Zij vervangt Thom de Graaf die vicepresident wordt van de Raad van State.

Waarom straffen als het ook ander kan? Dat vroeg ik mij af toen ik als jonge criminoloog de wereld van het strafrecht betrad. Dat het ook anders kan bleek, toen ik een opvangcentrum opzette voor jeugdige delinquenten, die hun leven buiten het strafrecht om konden verbeteren.

De vraag waarom het een wel wettelijk geregeld wordt, het andere niet, heeft mij ook later in mijn functie als bestuurder van grote organisaties beziggehouden. Meest recent als voorzitter van de NVVE. Dankzij D66-er Els Borst heeft Nederland een goede euthanasiewet, maar wat vreemd dat elke poging tot modernisering op verzet stuit.

Wat is een goede wet? Dat is een wet die nut heeft voor iedereen. Als criminoloog en bestuurder bij verschillende organisaties heb ik veel wetten voorbij zien komen. Als Eerste Kamerlid kan ik mij inzetten voor nuttige wetten. En voor toegang tot het recht voor iedereen.

Portefeuilles

I&A / JBZ , J&V (politie/OM, kansspelen en overlastwetgeving, strafrecht, veiligheid, bestuursrecht), lid Beneluxraad

CV

Bekijk het actuele CV van Margo Andriessen op de website van de Eerste Kamer.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48