Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Henk Beerten

Kandidaat-partijvoorzitter

Henk Beerten (1952) is woonachtig in Nijmegen. Op dit moment is hij zzp´er. Binnen D66 is hij actief als vicevoorzitter van het Landelijk Bestuur. Daarnaast vervult hij andere maatschappelijke functies. Hij is onder andere voorzitter van het samenwerkingsverband vso Nijmegen en Eemland, voorzitter van de Nijmeegse stichting voor Kamermuziek en lid van de Raad van Toezicht Nationaal Jeugdorkest. In het verleden is hij voor D66 actief geweest als voorzitter van Rijk van Nijmegen en wethouder in Nijmegen.De afgelopen vier jaar heb ik met veel energie en plezier gewerkt in het landelijk bestuur. Als politiek secretaris was ik verantwoordelijk voor het verkiezingsprogramma TK 2017 en werk ik nu aan het programma voor de EP verkiezingen van 2019.

Met de projecten De Familie van Nu en Democratie van Nu droeg ik bij aan de ontwikkeling van ons gedachtegoed. Sinds oktober 2017 vervang ik als vice-voorzitter de voorzitter bij de wekelijkse fractievergadering in de Tweede Kamer. Ik heb de afgelopen vier jaar de partij op alle niveaus goed leren kennen. Ik was bij (Thema) afdelingen, regio’s, bijeenkomsten van de Van Mierlostichting en op alle congressen. Ik wil deze kennis, ervaring, mijn energie en de tijd die ik heb, inzetten als partijvoorzitter. Ik weet dat het een stevige klus is. Geen bijbaantje maar een taak die de volle aandacht vraagt, elke dag van de week. Mijn nevenfucties leggen een beperkt beslag op mijn tijd.

We zullen de partij sterker met de samenleving moeten verbinden. Meer contact leggen met de kiezer en minder in de campagnestand staan. Het interne debat over de inhoud kan nog een impuls gebruiken. Daarnaast zullen we goed moeten kijken naar de financiële gezondheid van de partij en de interne partijdemocratie onder de loep nemen.

De komende jaren zullen veel van de partij en de partijleiding vragen. Ik heb de kennis en de ervaring om hieraan als partijvoorzitter leiding te geven. Zonder fulltime job kan ik mij bovendien volledig richten op de taken van de voorzitter.

Ik hoop dat de leden mij deze taak de komende twee jaar toevertrouwen.

Bekijk de kandidatenpresentatie in Breda op YouTube.

Meer van Henk Beerten

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48