Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Annelien Bredenoord

Lijsttrekker Eerste kamer, zorgwoordvoerder

Utrecht

Annelien Bredenoord (1979) is woonachtig in Utrecht. Op dit moment is zij Hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie. Binnen D66 is zij actief als Eerste Kamerlid, vice-fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie en lid van de Landelijke Talentencommissie. In het verleden heeft zij verschillende andere functies binnen D66 vervult, waaronder het voorzitterschap van D66 Utrecht en Route66.

‘In 2015 heb ik mij gekandideerd voor de Eerste Kamer omdat politiek, ethiek en samenleving steeds meer vervlochten raken met wetenschap en technologie. En op die verschillende terreinen voel ik mij als hoogleraar medische ethiek en als senator namens D66 thuis. Als Eerste Kamerlid heb ik mij ingezet voor wetgeving op het gebied van gezondheidszorg, digitalisering, privacy en wetenschap. Nu kandideer ik mij als lijsttrekker.

Deze tijd vraagt om rationele idealisten die niet alleen de nieuwswaarde maar vooral de kwaliteit van wetgeving willen beoordelen. Dat is waar ik voor sta. Ik wil verder werken aan de grote vragen van deze tijd. We moeten de kansen van nieuwe technologie in goede banen leiden. Ons land en onze planeet groen en leefbaar houden. Maar in het bijzonder bewaken we in de Eerste Kamer onze rechtsstaat: de basis van een zeker en veilig bestaan voor ons allemaal. Ik kijk ernaar uit in 2019 de lijst aan te voeren, om ook in de komende periode het vrijzinnige en verbindende geluid van D66 een stem te geven in de Eerste Kamer.’

Meer van Annelien Bredenoord
“Deze tijd vraagt om rationele idealisten die niet alleen de nieuwswaarde maar vooral de kwaliteit van wetgeving willen beoordelen. Dat is waar ik voor sta. Ik wil verder werken aan de grote vragen van deze tijd, en in het bijzonder bewaken we in de Eerste Kamer onze rechtsstaat: de basis van een zeker en veilig bestaan voor ons allemaal”
- Annelien Bredenoord

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid