Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Anita Vink

VWS (gezondheidszorg/stelsel en medisch-ethisch), I&A/JBZ (privacy, databescherming), V&J (privacy, databescherming, familierecht, prostitutie).

Anita Vink is sinds oktober 2018 lid van de Eerste Kamer. Zij vervangt Annelien Bredenoord tijdens haar zwangerschapsverlof.

Toen ik in 2002 uit volle overtuiging lid werd van D66 was het een roerige tijd. Rustig is het niet meer geworden. D66 heeft ook in die roerige tijden altijd haar verantwoordelijkheid genomen. Dat hebben we gedaan door het algemeen belang voor ogen te houden. Door niet in traditionele hokjes te denken. En door eerlijk te zijn over de uitdagingen die er zijn. Dat is wat me altijd heeft aangesproken in D66.

Als gemeenteraadslid in Utrecht, en als jurist voor vakbonden en bij een grote uitvoeringsorganisatie, heb ik gezien hoe belangrijk het is dat de kwaliteit van wet en regelgeving kritisch wordt beoordeeld, met oog voor draagvlak en uitvoerbaarheid. Ik vind het een eer om tijdens het zwangerschapsverlof van Annelien Bredenoord in de Eerste Kamer daar namens D66 een bijdrage aan te mogen leveren.

Portefeuilles

VWS (gezondheidszorg/stelsel en medisch-ethisch), I&A/JBZ (privacy, databescherming), V&J (privacy, databescherming, familierecht, prostitutie).

CV

Bekijk het actuele CV van Anita Vink op de website van de Eerste Kamer.

 

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48