Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 juni 2016

Meer hulp bij preventie schulden

D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya is blij dat haar voorstellen die voorkomen dat kwetsbare mensen in de schulden dreigen te komen zijn aangenomen.

Koser Kaya: “Mensen met bijvoorbeeld een laag IQ hebben vaak moeite met het ingewikkelde systeem van sociale zekerheid en toeslagen. Ook ontbreekt het hen aan het sociale netwerk om hen daarin te ondersteunen. Daarom willen wij dat dit, op vrijwillige basis uiteraard, vanaf de bron gebeurt. Als vaste lasten en eventuele toeslagen alvast verrekend worden met hun uitkering neemt de kans op financiële problemen af. Bovendien geven we deze mensen een gevoel van eigenwaarde, zelfstandigheid en vrijheid terug als we ze op vrijwillige basis financieel ontzorgen.”

Inzetten op voorkomen van schulden

Volgens het Nibud komen de kosten van schulden voor de samenleving neer op zo’n 11 miljard euro. Een andere motie van Koser Kaya om lokale pilots gericht op schuldpreventie te ondersteunen heeft het ook gehaald. “We kunnen nog veel meer dan nu het geval is inzetten op het voorkomen van schulden in plaats van op het oplossen van reeds aanwezige schulden. Een preventieve aanpak die bestaat uit een budgetscan, een budgetplan en een abonnement op een financiële hulpdienst kan veel leed en kosten voorkomen,” aldus Koser Kaya.

 

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48