Een jaar later

Een jaar geleden zijn Senna Rood en Hinke Louissen lid geworden van D66 Medemblik. Nu een jaar verder, lijkt het ons een mooi moment om terug te kijken. Inmiddels zijn ze benoemd tot commissie- en raadslid en proberen ze een weg te slaan in het politieke werk.

Hinke en Senna - Beeld: Ferry Floor

“Wij zijn vanuit verschillende aanleidingen politiek betrokken geraakt. Nu mogen we ons richten op de onderwerpen die we vanuit ons hart willen verbeteren.” Hinke op het gebied van samenleving en Senna op ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

D66 Landelijk

Op dit moment is er bij D66 landelijk veel onrust gaande. Regelmatig vragen mensen ons hiernaar. Wat er op landelijk niveau gebeurt staat ook ver van ons af, maar we vertegenwoordigen wel onze partij op gemeentelijk niveau. Wat er is gebeurd en hoe de situatie is afgehandeld, keuren wij af. Gelukkig zijn de ervaringen binnen D66 Medemblik heel anders.

Warm welkom lokaal

Hinke en Senna voelen zich in de lokale fractie heel welkom en zijn hartelijk ontvangen. “We ervaren de sfeer en samenwerking binnen de fractie als open, waarbij er ruimte wordt gegeven aan verschillende meningen. Er zijn soms pittige discussies en lastige onderwerpen, maar er wordt ook veel gelachen met elkaar. Ieders inbreng wordt gewaardeerd en er is veel respect onderling. Er wordt aan ons als nieuwkomers veel vertrouwen gegeven.”

Gezellig met
andere partijen

Het valt Hinke en Senna op dat de onderlinge verhoudingen tussen alle partijen en de manier van omgang met elkaar positief is. Bijvoorbeeld afgelopen zaterdag toen er een kennismakingsdag werd georganiseerd door de gemeente Medemblik voor alle raads- en commissieleden. Het is dan vooral heel erg gezellig en er worden mooie gesprekken gevoerd. Het is essentieel om de komende vier jaar de verbinding met elkaar te blijven zoeken. Goed samenwerken is noodzakelijk om de gemeenschappelijke speerpunten aan te kunnen pakken.

“De belangrijkste speerpunten financiën, bestuurskracht en organisatie en sociaal domein moeten we weer op orde brengen. Dat wordt een hele uitdaging met weinig financiële middelen die we tot onze beschikking hebben. Dat betekent ook dat je goed moet afwegen waarover je water bij de wijn wilt doen en waar je aan vast wilt houden. “

Coalitie

D66 Medemblik gaat de komende weken samen met Hart voor Medemblik, GemeenteBelangen en het CDA in gesprek om een coalitie te vormen. We onderzoeken of we elkaar op inhoud kunnen vinden. Daarnaast vinden wij het van belang met een open blik naar alle partijen en inhoudelijke programma’s te blijven kijken, zonder tekort te doen aan het werk en advies van de informateur.

Wilt u nou ook eens meekijken bij een fractievergadering of meer informatie over onze partij, dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen!
Senna Rood  [email protected]
Hinke Louissen [email protected]