Paul van de Kandelaar

Beeld: Jonathan Vos Photography

Burgerlid

  • 55 jaar
  • Maastricht

Ik ben Paul van de Kandelaar (54) en sinds maart 2022 trots Burgerlid van D66 Maastricht. Ik ben een man met een missie!  Ik ben technisch opgeleid, maar werkte jarenlang in de financiële wereld. In 2009 nam ik één jaar een sabbatical, wilde afschakelen van de commerciële wereld, uit het frame van geld verdienen stappen en goed nadenken over mijn toekomst. Een toekomst waarin ik een bijdrage kon leveren aan de maatschappij. Eigenlijk zocht ik iets op het snijvlak van techniek, innovatie en duurzaamheid. Iets wat nog niet werd toegepast, maar wat zeker belangrijk zou worden in de toekomst. Voor mij betekent duurzaamheid, energie en klimaat vooral dat erover is nagedacht. Dat de invloed van een actie nu en in de toekomst zo goed mogelijk in kaart is gebracht. Dat oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in een breder perspectief worden bekeken en dat burgers hierin centraal staan en gebruikers erbij worden betrokken. Het is een voorrecht dat ik mij in de komende 4 jaren hiervoor mag inzetten als burgerlid, zodat Maastricht nog mooier en schoner wordt en ook maatschappelijk verduurzaamd.  

Als ondernemer kwam ik er snel achter dat de rol van pionier, verbinder, motivator, regisseur en doener mij als gegoten zit. Wat begon met elektrische auto’s en laadpalen, kreeg vele zijsporen. “Ik ben een echte duurzaamheidsregisseur die organisaties, burgers en bedrijven weet te inspireren en te verbinden voor het realiseren van gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen. Want ik hou van aanjagen en van resultaat. Daar ben ik goed in! Ik ben niet de grootste wereldverbeteraar. Maar probeer bij alles wat ik doe en koop rekening te houden met die impact ervan. Veel muurtjes kunnen ertussenuit. De duurzaamheidstransitie is een giga-opgave, dan kunnen we maar beter naar het grote geheel kijken”.

Ik ben gelukkig getrouwd met Katja Hellwig en wij zijn een samengesteld gezin met 4 kinderen (3 zonen en 1 dochter) en wonen in de wijk Hazendans. Mijn hobby’s zijn; Toeteren op mijn Bastuba bij de Harmonie Wilhelmina te Wolder, maar wel bij de Blauwe, reizen en gezelligheid delen met mijn familie en vrienden.