Claudia Demas

Beeld: Jonathan Vos Photography

Raadslid & Fractievoorzitter

  • 28 jaar
  • Maastricht

Ik ben Claudia Demas, geboren en getogen in Maastricht en nu, na 27 jaar, nog steeds woonachtig in Maastricht. Opgegroeid in de wijk Amby en nu sinds drie jaar woonachtig in de wijk Daalhof. 
Ik heb mijn HBO opleiding ‘’People and Business Management’’ afgerond. Vervolgens heb ik werkervaring opgedaan binnen verschillende functies zoals: junior-assistent accountant en projectmedewerker binnen de profit sector. Helaas heb ik hier niet gevonden waar ik naar opzoek was. Nu ben ik werkzaam als trainee bij RichtingZuid: hier doe ik kennis op over de verschillende kanten van het overheidsvak. Enorm interessant!
Zaken waar ik graag mijn vrije tijd aan besteed zijn fitnessen, reizen en heerlijk genieten met vrienden en familie. 

Een hele poos geleden ben ik politiek actief geworden. Ik was 18 toen ik besloot actief mee te gaan doen. Ik wilde niet meer langs de zijlijn staan en niets doen. Ik wilde meedoen, meepraten, meebeslissen en vooral zaken oplossen. Ik voel mij verantwoordelijk voor deze stad. Verder vind ik het belangrijk dat ook jongeren hun stem moeten laten horen en vertegenwoordigd zijn. In de afgelopen acht jaar heb ik politieke ervaring opgedaan en mooie zaken bereikt. Denk aan: het project (t)huis voor jongeren, de eerste kinderburgemeester in Maastricht, uitwerking van de burgerbegroting en een lokaal plan van aanpak basisvaardigheden (laaggeletterdheid en inclusie).

Al bijna vier jaar mag ik mij als raadslid inzetten voor onze stad Mestreech! Dit doe ik met veel passie en energie. Sinds juni 2022 ben ik de fractievoorzitter van D66 Maastricht. Enorm verheugd en trots! Ik wil mij graag blijven inzetten voor deze stad. Voor een stad met kansen voor iedereen, waar we omzien naar elkaar en vooruit kijken naar de toekomst.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil me verder inzetten voor jongeren, waaronder het bestrijden van de kinderarmoede.
  • Het vergroten van onze burgerparticipatie. Concrete voorbeelden zijn de verruiming van de burgerbegroting, behouden van het jeugdlintje en de kinderburgemeester.
  • Ik ben ervan overtuigd dat we nog genoeg te winnen hebben in de afstemming tussen jeugd en onderwijs. Er zijn mooie stappen gezet maar dergelijke veranderingen zijn niet van vandaag op morgen te realiseren.