Bert Jongen

Beeld: Jonathan Vos Photography

Raadslid en huidig wethouder

  • 66 jaar
  • Maastricht

Toen ik 10 jaar was, zag ik een filmpje op TV met een peinzende Hans van Mierlo die langs de Amsterdamse grachten liep en vertelde dat het in de politiek allemaal anders moest. Ik was meteen verkocht: aan de boodschap, de man en zijn denkbeelden. Het heeft nog wat geduurd eer ik lid werd, maar van eind tachtiger jaren kwam het in een stroomversnelling: eerst als bestuurslid, daarna als burgerlid, toen raadslid, fractievoorzitter, lijsttrekker, vice-voorzitter van de gemeenteraad en sinds december 2017 wethouder. Met als portefeuille onderwijs, jeugdzorg, studentenstad en sport. Mijn motivatie was en is opkomen voor kwetsbare mensen. Maar wel vanuit de gedachte: Vertrouw op eigen kracht. Ondersteuning niet als hangmat, maar als trampoline om het beste uit jezelf te halen.

Ik wil mij blijven inzetten voor de inwoners van Maastricht. Er is nog veel werk aan de winkel. Na de verkiezingen niet meer als wethouder, maar als raadslid. Wethouder zijn is een droombaan, maar tegelijk een hondenbaan. Een werkweek van zeventig uur (buiten het reces) is eerder regel dan uitzondering. Ik doe dat met veel inzet, betrokkenheid en passie. In 2022 hoop ik de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. Tijd om het stokje door te geven.

Tijd om mijn kennis, ervaring en netwerk in te zetten voor de fractie en de gemeenteraad in z’n algemeen. En tijd om mijn hobby’s weer op te pakken: lezen, schrijven, films en sport kijken, cultuur opsnuiven, uit eten en reizen. Samen met mijn vriendin Miriam Perry.