Jaimi van Essen

Bekijk de video van Jaimi

Jaimi van Essen - Beeld: Gemeente Losser

Jaimi van Essen is de lijsttrekker voor D66 in de gemeente Losser. Op dit moment is hij ook wethouder. Maak hieronder verder kennis met hem.

  • 32 jaar
  • Losser
  • Hij/hem

Jaimi zet zich in voor een duurzame samenleving, wil het mooie Twentse landschap beter beschermen en vindt investeren in het onderwijs belangrijk.

In 2019 werd hij wethouder in de gemeente Losser. Sindsdien is hij druk met de centrumvernieuwing van Losser, het vergroenen van de gemeente en heeft hij regelmatig zijn bouwhelm op. Allerlei projecten zoals de nieuwbouw van sporthal De Fakkel, het upgraden van het Twents Carmel College en het centrumplein in De Lutte houden hem bezig.

Jaimi wil de komende jaren verder werken aan het vernieuwen van straten en buurten in de verschillende dorpen. Ook vindt hij dat de gemeente Losser een grotere bijdrage kan leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. De tijd van praten over duurzaamheid is voorbij, we moeten aan de slag met een groen en duurzaam Losser.

Jaimi groeide op in het dorp Losser, waar zijn familie ook vandaan komt. Hij heeft Politicologie gestudeerd in Nijmegen en na zijn studie een aantal jaar gewerkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In deze baan heeft hij onder andere de staatssecretaris geadviseerd over grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland.

Samen met twee huisdieren en zijn vriendin Eva woont Jaimi in het dorp Losser, in de nieuwbouwwijk De Saller.