Hans van Wageningen

Hans van Wageningen - Beeld: Jonathan Vos Photography

“D66 is voor mij de partij waar goede ideeën kans maken, de partij van het open vizier, de partij die aanspreekbaar is op een open en eerlijk bestuur, de partij die laat zien hoe je stappen zet richting vrijheid én sociale rechtvaardigheid.”

  • 61 jaar
  • Maastricht


Hans had best spits willen worden van Ajax maar toen hij in de jaren ‘90 van Amsterdam naar Maastricht verhuisde besloot hij naast zijn werk iets te gaan doen waar hij wél talent voor had en waarmee hij kon bijdragen aan zijn nieuwe thuis.

Hans heeft ruime ervaring als Gemeenteraadslid en Statenlid, door zijn werkzaamheden in milieu- en veiligheidsmanagement en het ontwikkelen van social return projecten heeft hij veel kennis verzameld over economie, milieu, duurzaamheid en mobiliteit.

Ook na ruim 25 jaar ervaring in lokale en regionale politiek is Hans onverminderd gemotiveerd om Limburg te helpen alle aanwezige kansen ten volste te benutten.

De D66 motie in 2015 die 30 miljoen voor lange-afstand-fietspaden opleverde.

Dat het een plek is waar iedereen wil zijn omdat hier het beste en meest uitdagende werk te vinden is, omdat je hier mensen treft die samen met jou vooruit streven en omdat je hier in een mooie en gezonde omgeving leeft.