Charlotte Bos

Portretfoto van Charlotte Bos

Charlotte Bos - Beeld: D66 Leidschendam-Voorburg

Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Wilsveen nog mooier, leefbaarder en inclusiever maken, dat is mijn drive. Daarom stel ik me vol overtuiging opnieuw kandidaat.

  • 57 jaar
  • Groningen
  • Voorburg
  • Zij/haar

Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Over het klimaat. Over de wooncrisis. Over kansengelijkheid. Ik ben een van hen. De afgelopen raadsperiode heb ik gewerkt aan een duurzame gemeente. Met schonere lucht, meer groen, veilige parken en minder afval door de ja-ja-sticker voor ongeadresseerde reclamefolders. Meer duidelijkheid over participatie bij de energietransitie. Meer geld voor cultuur, meer aandacht voor LHBTQI+ met een Roze Boekenweek in onze bieb.

Onze gemeente groeit en ontwikkelt zich. Dat vind ik prachtig want het biedt een kans. Een kans om je omgeving groener te maken. Een kans op een gezonde, duurzame leefomgeving. Een kans op meer kansengelijkheid. Een kans om antwoord te bieden op die zorgen over de toekomst. Daar probeer ik ook zelf mijn steentje aan bij te dragen: op de fiets naar mijn werk, zonnepanelen op het dak, flexitariër, het kopen van duurzame kleding.

Ik vind het fijn om concreet iets te kunnen betekenen in mijn directe omgeving en ga graag de gemeente in om te zien waar mensen mee bezig zijn en om te horen waar ze tegenaan lopen. En, als dat nodig is, samen met hen kijken hoe het beter kan. Samenwerken vind ik belangrijk. Met inwoners, met organisaties en in de gemeenteraad met de andere fracties.

Ik werk als hoofd Communicatie bij een welzijnsorganisatie waar ik help mensen te laten meetellen en meedoen in de maatschappij. Ik heb 2 volwassen kinderen en woon met veel plezier samen met Frans ruim 30 jaar in Voorburg.

Ik ben ontzettend graag in de natuur; of het nu de Vlietlanden zijn om te sporten of om te wandelen in een van onze historische parken met oude bomen, kronkelige paden en prachtige beelden of vogels spotten in de nieuwe Driemanspolder.

Wij hebben veel ondernemende, betrokken inwoners met veel ideeën om onze gemeente duurzamer, groener, leefbaarder, gezelliger, cultureler en inclusiever te maken. Ondersteun en benut deze bottom-up initiatieven.

Als raadslid wil ik:
Meer groen, meer bomen en minder stenen.
Jongeren een stem geven in de energietransitie; gebruikers van de toekomst moeten worden meegenomen in de ideeën van nu.
Een inclusieve gemeente voor jonge én oudere LHBTQI+. Eén op de 10 inwoners behoort tot deze groep.

D66’er zijn betekent voor mij: klimaatdrammer zijn, opkomen voor een inclusieve samenleving en toegang tot de democratische rechtstaat voor iedereen.

Hans Rosling: Feitenkennis – Tien redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt. Een optimistisch en hoopvol boek dat aan de hand van vragen en feiten vooroordelen bestrijdt. Een voorbeeld: de afgelopen 20 jaar is het deel van de wereldbevolking dat in extreme armoede leeft … A) bijna verdubbeld B) ongeveer gelijk gebleven C) bijna gehalveerd.
Benieuwd naar het goede antwoord en vooral waarom? Ik bespreek het graag onder genot van een kopje koffie of thee.

Het Oerol festival op Terschelling ga ik al jaren graag naar toe. In dit festival komt zoveel samen: humor, kunst, duurzaamheid, inclusie. Twee weken naar humoristische theater- en muziekvoorstellingen in de duinen of op het boerenerf. Waar grote thema’s niet worden geschuwd zoals bijvoorbeeld de klimaatverandering die vanuit een originele, concrete invalshoek worden verbeeld. En met veel participatie van de eilanders, zonder wie Oerol niet zo’n succes heeft kunnen worden.