Beeld: D66 Lansingerland

Kiezers bedankt! 
D66 Lansingerland boekt kleine winst bij verkiezingen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Lansingerland van 16 maart is D66 als één van de winnaars uit de bus gekomen. D66 won -tegen de landelijke trend in- stemmen, maar niet voldoende voor een extra raadszetel. Daarmee behoudt D66 drie zetels in de raad van Lansingerland. 

De uitslag

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen was voor alle partijen een grote verrassing: onverwacht groeide WIJ Lansingerland flink en werd de grootste partij. Leefbaar 3B en de VVD leverden beide zetels in. Het CDA won onverwacht een zetel en blijft de derde partij van Lansingerland. D66 behoudt haar drie zetels, maar groeide wel en is daardoor nu de vijfde partij van Lansingerland. 

Lijsttrekker Ineke den Heijer: “Ik wil allereerst alle kiezers hartelijk bedanken voor hun stem op D66! Het feit dat we gegroeid zijn ten opzichte van vier jaar geleden zien we als een teken van vertrouwen in D66 en onze plannen!” 

Tegelijkertijd maakt D66 zich ook zorgen over de opkomst. Den Heijer: “De opkomst voor de verkiezingen was 5 procent lager dan in 2018. Dit baart ons echt zorgen – de gemeente beslist over erg veel zaken die inwoners direct aangaan. Juist voor de gemeenteraad stemmen is van groot belang als je echt invloed wil hebben!”

Nu verder

D66 feliciteert de winnaars van deze verkiezingen, WIJ Lansingerland en het CDA. D66 kijkt ernaar uit om de komende tijd met alle partijen om tafel te gaan en te kijken welke coalitie er gevormd kan worden. Uitgangspunt hierbij is voor D66 dat de nieuwe raad een hoofdrol gaat spelen. 

De raadsfractie van D66 zal zich de komende vier jaar inzetten om zoveel mogelijk plannen en ideeën uit het verkiezingsprogramma te realiseren. Daarbij zijn de belangrijkste speerpunten het realiseren van meer betaalbare en passende woningen, participatie en lokale democratie bevorderen en grotere stappen te zetten richting een meer duurzame, groene en klimaatbestendige gemeente. 

Den Heijer: “We staan op dit moment als gemeente voor zeer grote uitdagingen, zoals de woon- en klimaatcrisis. De komende vier jaar zullen er echte keuzes gemaakt moeten worden. Wat D66 betreft worden die keuzes nu ook echt gemaakt. De tijd van uitstel is voorbij, de tijd voor actie is aangebroken!”

D66 bedankt nogmaals alle kiezers voor het vertrouwen!

D66 💚 Lansingerland