Kerstgroet en nieuwjaarswens van fractievoorzitter en lijsttrekker

Het einde van het jaar is weer een mooi moment voor reflectie en om vooruit te kijken naar 2022. We hebben een spannend jaar gehad en we gaan weer een spannend jaar tegemoet. Het verkiezingsjaar ! en ik heb daar veel zin in! Maar daarover krijgen we elkaar nog genoeg te spreken.

Beeld: Ineke den Heijer

Als ik terugdenk aan 2021 was het een jaar met veel impact. Persoonlijk was het een zwaar jaar omdat mijn ouders een zwaar auto ongeluk hebben gehad en mijn vader aan complicaties in het ziekenhuis is overleden. Het werpt een donkere schaduw over 2021.

Corona

Als ik aan ons werk in de gemeenteraad denk dan overheerst daar alles omtrent corona. Een groot deel van ons werk verplaatste weer naar Teams. Daar is veel over gesproken, omdat het werk als raadslid lastiger is en het er ook niet leuker op wordt. We zaten weer vele avonden voor een schermpje. Maar we besefte maar al te goed dat het voor veel mensen een zware tijd is, voor iedereen -of je nu student, ondernemer bent of lid van een vereniging, een school, etc.

Mooie gemeente!

Maar het was ook een jaar waarin we ons desondanks keihard hebben ingezet voor onze mooie gemeente. Dat doen we in de overtuiging dat we iets kunnen betekenen, door ons  liberale, sociale en progressieve geluid flink te laten horen. Door ons in te zetten voor een toekomstbestendige gemeente. Niet voor niks wil ik graag benadrukken tijdens de campagne dat D66 💚 van Lansingerland.

Op naar 2022!

En nu is het bijna kerst en kunnen we heel even (met een voldaan gevoel) achterover leunen voordat we weer vol de verkiezingen ingaan. En in deze rustige periode en in deze donkere tijd is het ook bij uitstek een moment om aandacht te hebben voor elkaar. Ik hoop dan ook dat iedereen tijd heeft om je naaste op te zoeken en samen weer even tijd te hebben voor elkaar, voor je gezin, voor je familie, voor je vrienden, je buren of bekenden. Ook al zijn er beperkingen, aandacht voor elkaar kan altijd. Ik hoop dan ook dat het weer snel licht wordt en de maatregelen weer meer contact toestaan.

Het optimisme blijven zien zie ik als een morele plicht. Voor D66-ers is het een tweede natuur, toch? Ook in deze tijd. Dus we zetten onze schouders eronder, ook voor 2022. En tot slot natuurlijk; ik wens iedereen een fantastisch en vooral gezond nieuwjaar!