D66 Grave doet mee!

D66 Grave doet mee in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De partij heeft zich voluit ingezet voor de herindeling, en met succes! Vanuit Grave staan oude en nieuwe gezichten op de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen 24 november. Zij gaan het Graafsche geluid vertegenwoordigen in de fractie, en hopelijk in de raad. 

Marion Wierda uit Velp, nu nog raadslid in Grave: “We willen meebouwen aan die nieuwe gemeente, er moet nog zo veel gebeuren. Je kunt problemen straks krachtiger oppakken als regio. Denk aan duurzaamheid, verkeer en betaalbare zorg.”
 
Jakob van Geest uit Gassel: “Ik wil jongeren een stem geven. Er zijn te veel grijze koppen in de politiek; die zijn heel ervaren maar ze vertegenwoordigen onze belangen onvoldoende. Woningbouw bijvoorbeeld. Het lukt als jongere bijna niet hier een woning te vinden en een baan is ook lastig. Dat moet veranderen.”
 
Marion Wierda voegt toe: “Ik verwacht dat de nieuwe gemeente professioneler met dingen omgaat. Met de financiën bijvoorbeeld, dat is ons belastinggeld. We moeten nooit meer onder toezicht van de provincie komen. Afgelopen jaar hadden we een meevaller door corona, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Degelijk financieel beleid is nodig”.
 
D66 denkt groot, maar maakt zich hard voor lokale issues. Jakob van Geest: “Al die verschillende dorpen – en de stad Grave natuurlijk! – zijn uniek. Die eigenheid moeten we koesteren. Bijvoorbeeld door verenigingen, sportclubs en kunst & cultuur actief te ondersteunen. Dan blijft het fijn wonen hier.”
 
Als het aan Marion Wierda ligt, krijgen inwoners meer te zeggen: “Het is de hoogste tijd dat we werk maken van leefbaarheid. Dat klinkt ingewikkeld, maar betekent gewoon dat je mensen zelf laten aangeven wat nodig is om hun buurt mooier of gezelliger te maken. Wie ergens woont, weet dat het beste. De gemeente moet daarvoor budget beschikbaar stellen en dorps- en wijkraden goed ondersteunen.” 
 
Marion, Jakob en hun collega’s uit het Land van Cuijk hebben er zin in. Het volledige verkiezingsprogramma van D66 is te lezen op: d66.nl/landvancuijk