Uros Petrac

Uros Petrac-van Loon is sinds 2015 in dienst bij het Groot Omroepkoor als 1e tenor en is daarnaast zang en pianodocent. Naast het zingen is Uros ook voorzitter van de ensemble commissie bij de Stichting Omroepmuziek waar hij zich bezich houdt met het leiden van de groepsgesprekken rondom complexe situaties. Door goed te luisteren en structuur in gesprekken aan te brengen, vervult hij een coördinerende in het samenbrengen van partijen met uiteenlopende belangen. Ook is hij adviseur in deze voor beleidsmakers. 

Uros kwam in aanraking met de politiek nadat hij cursus “Politiek Actief in gemeente Altena” heeft afgerond en is sinds 2021 lid van de lokale politieke partij Progressief Altena (samenwerking van D66, PvdA en GL) waar hij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op de lijst kwam te staan en fungeert als aanspreek punt voor zijn gemeente.

Uros zet zich in in voor een helder en duurzaam cultuurbeleid waarin een eerlijke beloning voor makers en uitvoerders vanzelfsprekend is. In zijn werk en privé omgeving wordt Uros gezien als sociaal en empatisch persoon en gelooft dat iedereen gelijke kansen verdient –  laat iedereen vrij, maar niemand vallen.