KV Madjoe krijgt een volwaardig toekomstperspectief

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

In november dienden D66 en PvdA politieke vragen in over de schrijnende situatie waar KV Madjoe zich in begeeft: hun binnenzaal is verkocht, waardoor de leden in het aankomende winterseizoen geen mogelijkheid meer hebben om de sport korfbal te beoefenen. Bovendien wil de vereniging sinds 2018 de kunstgrasvelden aanpakken. Via de partijen hebben wij vernomen dat hier tot op heden geen concreet plan van aanpak voor was. Met deze twee grote problemen staat het voortbestaan van de enige korfbalvereniging in onze gemeente op het spel.

Uit de beantwoording van onze vragen blijkt dat het college de problemen van KV Madjoe hoog op de politieke agenda heeft staan. Zij zijn dan ook intensief met de vereniging in gesprek om hen vooralsnog een volwaardig toekomstperspectief te bieden, want dat hebben zij hard nodig. De beantwoording van onze vragen laten ook zien dat er momenteel een onderzoek loopt naar de binnensportaccommodaties in Rijnsburg.

Het standpunt van D66 en PvdA is glashelder: wij willen dat de gemeente multifunctionele en milieuvriendelijke sporthallen gaat bouwen om iedere sportvereniging een volwaardig toekomstperspectief te bieden. Door de staat van de huidige sporthallen is het niet meer mogelijk om modern sportonderwijs te geven. Wij wachten de uitkomsten van het onderzoek en het overleg met KV Madjoe dan ook met veel belangstelling af.

Samen bouwen aan een groener en socialer Katwijk!