Nieuwe coalitie maakt geen keuzes en schuift problemen vooruit

Op belangrijke thema’s voor onze inwoners zoals onderwijs, groen, wonen en de energietransitie schuift de nieuwe coalitie van Durf, SGP en CU de rekening door naar de toekomst. Ze maken in hun akkoord geen keuzes over de uitdagingen waar de gemeente voor staat. Ook ontbreekt de financiële onderbouwing. D66 maakt zich zorgen over wat dit akkoord betekent voor de toekomst voor de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Geen visie op onderwijs

Voor D66 is de vernieuwing van onze verouderde schoolgebouwen een belangrijk punt. Kinderen moeten kunnen leren in een gebouw waarin ruimte is voor modern onderwijs en met een gezonde luchtkwaliteit.

Helaas kiest het nieuwe college ervoor voor nieuwe schoolgebouwen niet verder te kijken dan 2025. Zo worden de uitdagingen die de vernieuwing van de verouderde scholengebouwen na 2025 met zich meebrengt niet meegenomen. Het nieuwe college laat daarmee belangrijke kansen liggen om moderne en gezonde schoolgebouwen te realiseren. Voor het voortgezet onderwijs is zelfs helemaal geen visie: de coalitie komt niet verder dan ‘we nemen het mee’.

D66 wil geen achterkamertjes

De nieuwe coalitiepartijen hebben geen zin om goeie plannen van andere partijen mee te nemen. Bij de presentatie gaven zij aan veel te hebben afgesproken en dat het geen open akkoord is. Daarmee komen de achterkamertjes waarin enkele partijen het met elkaar regelen kennelijk terug. D66 staat voor een open en transparant bestuur waarin de belangen van alle inwoners van de gemeente worden meegenomen. Daar blijven we ons voor inzetten.