Inge van der Meer

Beeld: Kaag en Braassem

Inge van der Meer is lid van D66 maar wethouder voor alle partijen in Kaag en Braassem. Na een aantal jaren in Noordwijk gewoond te hebben is Inge teruggekeerd naar Roelofarendsveen. Zij wilde graag haar steentje bijdragen aan de lokale samenleving. De afgelopen jaren heeft zij dat als wethouder gedaan.

  • 52 jaar
  • Roelofarendsveen

Inge is wethouder Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening en Cultuur. Zij heeft ervoor gezorgd dat er in Kaag en Braassem duurzamer en energiezuiniger wordt gewerkt. Daarnaast heeft zij rust gebracht op het ruimtelijke domein. Waar vroeger van alles geregeld leek te kunnen worden heeft Inge de lijn doorgezet waarin duidelijker is wat wel en niet kan. Zonder als overheid te zwart-wit te denken. Inge denkt altijd met inwoners mee zoekt altijd naar wat wel kan inplaats van wat niet.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Poeh, favoriete plek is lastig. Beetje net zoals favoriete band. Ik vind van alles leuk. De Hemmen. Het haventje. De Drecht. Bilderdam.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Visie over Zuideinde. Oud tuinbouw gebied waar veel ruimte is, maar nu hap snap af en toe een woning komt. Visie over recreatie : wat willen we daar eigenlijk precies mee (of juist niet mee)?
Moet er iets gebeuren met het oudste bedrijven terrein (de Lasso) of juist niet?
Wie mag er 15m windmolens plaatsen? Alleen boeren of ook inwoners met veel grond?
En verder: wat kunnen we allemaal loslaten? En de gemeenschap laten doen. Liefst zoveel mogelijk want dan wordt het van de gemeenschap ipv de gemeente.