In IJsselstein laten we niemand vallen

Beeld: D66 IJsselstein

D66 gelooft in de eigen kracht van mensen. Wij vinden dat elke inwoner mee moet kunnen doen aan het maatschappelijke en economische verkeer. Iedereen, ongeacht gender, afkomst, seksuele voorkeur, opleidingsniveau, beperkingen of postcodegebied.
 
In IJsselstein heeft 1 op de 5 huishoudens zorgen over geld en 1 op de 10 kinderen groeit op in armoede. Dat is onacceptabel. Financiële problemen kunnen ons allemaal overkomen. Het taboe op geldzorgen is groot en actief om hulp vragen vinden mensen vaak moeilijk. Die bieden we, aan inwoners maar ook aan ondernemers die het niet redden. D66 wil mensen een tweede kans geven naar een schuldenzorgvrije toekomst.

Het is daarom belangrijk dat de gemeente een hulpvrager ontvangt vanuit de gedachte dat er recht is op hulp. Dat de gemeente alle hulp die beschikbaar is actief aanbiedt. Soms zelfs voordat de inwoner zelf een probleem signaleert. D66 gaat uit van een positief mensbeeld. Geen investering in fraudebestrijding om IJsselsteinse inwoners te controleren. De hulpvragers omarmen en zorgen dat zoveel mogelijk mensen worden bereikt. De gemeente is wat ons betreft vrij om maatwerk toe te passen en kiest voor ‘mensen boven beleidsregels.