Kandidatenlijst D66 Huizen voor verkiezingen gemeenteraad 2022 bekend

De leden van D66 Huizen hebben bij het vaststellen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gekozen voor een mooie mix van ervaring en vernieuwing.

De kandidaten

De top 6 van de lijst ziet er als volgt uit:

 • Karin van Werven
  Karin is afgelopen jaar unaniem tot lijsttrekker gekozen. Zij is op dit moment fractievoorzitter en fractiespecialist op gebied van cultuur en sociaal domein. De afgelopen raadsperiode heeft zij zich ook ingezet voor het verder vergroenen van Huizen.
 • Bram Schröder
  Bram kwam acht jaar geleden als jongste raadslid in de raad. Op dat moment studeerde hij nog. Inmiddels is hij een zeer ervaren en gewaardeerd raadslid en voorzitter van de jaarrekening-commissie. Bram is fractiespecialist fysiek domein.
 • Fatima Fitskie
  Fatima heeft de afgelopen vier jaar als commissielid sociaal domein voor D66 Huizen veel politieke ervaring opgedaan. In de komende raadsperiode wil zij zich graag blijven inzetten op het sociaal domein.
 • Sawan Bruins
  Sawan is nieuw in de Huizer politiek, maar was tot voor kort werkzaam als raadslid voor D66 in de gemeente Gooise Meren met als specialisatie ruimtelijke ordening. Inmiddels in hij lid van de steunfractie van D66 Huizen. Sawan wil zijn kennis en ervaring graag gaan inzetten bij de fractie in Huizen.
 • Maarten Baltus
  Maarten is lid van de steunfractie. Maarten is docent recht en voormalig advocaat. Hij wil deze raadsperiode periode zijn ervaring inzetten voor de lokale politiek van D66 Huizen.
 • Reinout Vos
  Reinout is lid van de steunfractie. Reinout is beleidsadviseur wonen bij een grote gemeente en wil deze raadsperiode meehelpen om de D66 waarden uit te dragen in de gemeente Huizen. Wonen heeft natuurlijk zijn bijzondere interesse.

Reactie op de nieuwe lijst

Wethouder Marlous Verbeek is lijstduwer. Zij heeft een mooie tijd gehad bij de gemeente Huizen als fractievoorzitter en daarna als wethouder. Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen. Marlous ziet de verkiezingen met deze kandidatenlijst met vol vertrouwen tegemoet.

Lijsttrekker Karin van Werven is bijzonder enthousiast over de kandidaten: “De leden hebben gekozen voor hele gedreven kandidaten met veel kennis en ervaring die zij kunnen inzetten om tijdens de komende raadsperiode het D66 geluid te laten horen. Dit is een hele mooie ploeg mensen! We zijn nu met elkaar bezig om de puntjes op de i van het verkiezingsprogramma te zetten en kijken uit naar een mooie campagne.”