Stadhuis sluit dit najaar een aantal dagen

Dit najaar is het stadhuis twee keer gesloten. De eerste sluiting is eind oktober. Dan zijn er ook geen online aanvragen mogelijk. Dat komt doordat de ICT verhuist naar een externe leverancier. De tweede sluiting is eind november door de verhuizing van het stadhuis. 

Verhuizing van de ICT naar externe leverancier
De eerste verhuizing dit najaar is de verhuizing van de ICT-infrastructuur. Daarbij moeten alle applicaties en gegevens van de gemeente overgezet worden. Hierdoor kan er geen dienstverlening plaats vinden. Dit betekent dat het stadhuis op vrijdag 28 oktober voor bezoek en telefonische dienstverlening gesloten is. De online dienstverlening werkt niet van donderdag 27 oktober 17.00 uur tot maandag 31 oktober 9.30 uur. De website www.hoorn.nl werkt dan wel, maar het is niet mogelijk om online aanvragen te doen. Het maken van online meldingen over de openbare ruimte kan wel.
 
Verhuizing van de dienstverlening naar Nieuwe Steen 29
Voor de renovatie van het stadhuis, verhuizen de publieksbalies naar Nieuwe Steen 29. Dit is het pand van de Rabobank. De ruimte in dit pand wordt vooraf zoveel mogelijk klaar gemaakt Voor een aantal onderdelen is dit niet mogelijk. Daarom is het stadhuis op donderdag 24 en vrijdag 25 november gesloten. De telefonische en online dienstverlening gaat door. Vanaf maandag 28 november zijn de publieksbalies geopend op Nieuwe Steen 29.
 
Communicatie met inwoners
Wie iets wil aanvragen op het stadhuis, moet vooraf een afspraak maken. De afspraakmogelijkheden op de sluitingsdagen zijn al geruime tijd dicht gezet. Er volgt uitgebreide communicatie richting inwoners, ondernemers en partners, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.