Sancar Çakirtaş

Beeld: D66 Hoorn

Ik geloof in gelijke kansen. Klein beginnen, groots worden. Groots is gelukkig zijn. Groots is vrijheid ervaren zolang dat anderen niet beperkt. Het betekent dat je de ongelimiteerde mogelijkheden van deze prachtige wereld moet kunnen ontdekken.

  • 24 jaar
  • Hoorn
  • Zwaag

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Wanneer ik loop door Natuurpark ‘MAK Blokweer’ ben ik eventjes weg van de vaak ietwat saaie wijken. Veel groen brengt rust, het geeft mij een gevoel dat ik vrij ben en mijn gedachtes kwijt kan. Ik geloof dat met samenwerking alles bereikt kan worden, het ontstaan van ‘MAK’ is hier een voorbeeld van; omwonenden hebben zich hard ingezet om 16 hectare natuur te beschermen en met succes!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De 21e eeuw is een periode met veel problemen en dus ook mogelijkheden. Ik zie kans voor Hoorn in een voorbeeldfunctie. Wat betreft duurzaamheid dragen wij als maatschappij een grote verantwoordelijkheid om een leefbare planeet te geven aan de toekomst. Op dit moment draagt Hoorn de titel ‘Stad van de Gouden eeuw’. Echter zie ik hier een kans liggen om de rol op zich te nemen als ‘Stad van de Groene eeuw’ door middel van investeringen en vergroening. 

Verder hebben wij een vrij controversieel standbeeld staan waar wij, uiteraard met nuance, een beter alternatief voor kunnen bedenken. In het kader van inclusiviteit kan Hoorn een rolmodel functie op zich nemen naar de gehele wereld. Handel lokaal, inspireer globaal.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik zie veel oplossing in hoger bouwen, uiteraard wel op daarvoor geschikte plekken. Dit biedt namelijk meer ruimte voor vergroening en helpt tegen de kapotte woningmarkt.
  • De binnenstad moet meer een ontmoetingsplek worden. Dit betekent dat de auto van de pleinen moet, er meer bankjes, prullenbakken en kraantjes moeten komen. En bovenal dat een ieder zich thuis moet voelen.
  • Kinderen die opgroeien in Hoorn moeten volledig gelijke kansen hebben. Zo moeten zij gratis- kunnen sporten, cultuur ervaren, kunst maken, naar de bibliotheek gaan en moeten zij alle ruimte hebben voor ontwikkeling.een

Wie is Sancar

Ik ben een activist. Elke dag zet ik mij in om maatschappelijke doelen aan het licht te brengen, het project van nu is het ‘Compensatieprotest’ wat zomaar het grootste studentenprotest ooit zou kunnen zijn. Dit doe ik vanuit de Landelijke Studentenvakbond waar ik organisator ben, maar ook vanuit mijn bestuursfunctie van de Jonge Democraten Noord Holland (de jongerenpartij van D66). Graag wil ik mijn progressief liberale bubbel uitbreiden naar mijn thuis, Hoorn. Ik geloof namelijk dat Hoorn meer initiatief zou moeten, en kunnen nemen. Hier wil ik actief aan bijdragen, idealiter natuurlijk als gemeenteraadslid. Voor alle vragen hoe ik dat voor mij zie, schroom niet om mij te bellen op +31 6 46904545.