Elsbeth Broerse

Beeld: D66 Hoorn

Mijn naam is Elsbeth Broerse. Ik ben 47 jaar en geboren en getogen in Hoorn. Echtgenote en moeder van twee tiener jongens.

  • 49 jaar
  • Hoorn
  • Hoorn
  • Zij/haar

In 2011 en 2012 ben ik lid van het bestuur van D66 geweest en heb ik de partij beter leren kennen. Het praktisch denken, het denken in oplossingen en het democratisch tot stand komen van besluiten spreekt mij zeer aan. De standpunten zijn helder en herkenbaar en worden op sociaal liberaal gehalte getoetst. Wat inwoners zelf kunnen moeten ze ook zelf kunnen doen en zo nodig moet er ondersteuning komen. Het liefst zonder al te veel regels en wetgeving.

Sinds september 2013 ben ik commissielid en sinds 2014 raadslid namens D66 Hoorn. Het democratisch proces om het bestuur van onze mooie stad te controleren en mede te besturen is een boeiend geheel. In de afgelopen jaren zijn er veel taken naar de gemeente gekomen. Met name voor de jeugdzorgen WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) zijn dit grote processen geweest. Ik heb mijn ervaringen als verpleegkundige, inwoner van Hoorn en moeder zijn van opgroeiende kinderen hierbij goed kunnen gebruiken.

Naast mijn politieke activiteiten werk ik met veel plezier in het Dijklander Ziekenhuis. Ik heb binnen het Westfriesgasthuis mijn opleiding tot verpleegkundige gedaan en deze in de loop van de jaren aangevuld met verschillende specialisaties.  Na een hele interessante periode gewerkt te hebben in het AMC op een IC (neonatologie), ben ik alweer jaren terug op het oude nest. Momenteel werk ik als verpleegkundige op de Holding van het operatiecomplex.

De Corona-crisis zie je op veel plaatsen steeds duidelijker naar voren komen. Dit is niet alleen een probleem in de zorg, middenstand, horeca en de economie. Op alle terreinen zie je de gevolgen zichtbaar worden. Dit wordt de uitdaging voor de komende jaren. Door met een brede visie naar de stad te kijken, kunnen we bouwen aan een mooie toekomst voor Hoorn. Behouden wat goed is en verbeteren waar het kan.