Marcus Schuddebeurs

Beeld: D66 Hof van Twente

  • 56 jaar
  • Spijkenisse
  • Markelo

Wat motiveert je om je kandidaat te stellen?

Mijn motivatie om mij kandidaat te stellen voor het raadslidmaatschap voor D66 in Hof van Twente is dat ik graag een rol heb waarin ik enige invloed heb op de maatschappelijk ontwikkelingen en bij voorkeur in de eigen woonomgeving.

Vanuit mijn werk ben ik goed bekend met bestuurlijke dynamiek in gemeenten. Omdat ik nog maar pas in deze gemeente woon leek mij dat een prima gelegenheid om Hof van Twente goed te leren kennen vanuit het raadswerk.     

Het sociaal liberale gedachtegoed van D66 past mij al lange tijd uitstekend en zal dit graag inzetten voor Hof van Twente als ik aan het werk mag.
                                                 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn vrouw Marjon en ik wonen nog maar sinds enkele maanden in de gemeente Hof van Twente. We hebben nog maar een klein deel gezien van deze prachtige omgeving.

De heuvels rondom Markelo, landschap, de natuur, boerderijen en het wild. Op de Hulpe komen we dagelijks.

Diepenheim en omgeving en de Borkeld                                                 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het bestrijden van beweegarmoede, het versterken van sportverenigingen en faciliteren van andere sportaanbieders en investeren in faciliteiten en accommodaties om m.n. kinderen en jongeren weer te enthousiasmeren voor spelen, sporten en bewegen. Voor mij de basis voor sociale, -gezonde en sterke toekomstige generaties.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Spelen, sport en bewegen en de breedste zin van het woord.
  • Voorzieningen realiseren voorbij één bestuursperiode, hiervoor is visie en moed nodig.
  • Eenzaamheid onder m.n. ouderen voorkomen, dan wel tegengaan.

Wat is/ zijn je favoriete boek(en) (en waarom?)

  • Het oeuvre van Tommy Wieringa.   Prachtig geschreven en met immer rake ongemakkelijkheden.
  • De betekenis economie. (Aaron Hurst) Tijdens mijn studie bedrijfskunde las ik dit boek i.h.k.v. een zoektocht naar het duiden van maatschappelijke toegevoegde waarde.                                                                                                         

Wat betekend D66 voor jou?

Sinds 2016 ben ik lid van D66. Daarvoor heb ik sinds mijn 18e jaar altijd op D66 gestemd. Voor mij is een grote mate van vrijheid een belangrijk ingrediënt voor het leven. Dat wist ik al vroeg. Dit mag wat mij betreft echter in maatschappelijke zin niet leiden tot (kansen)ongelijkheid en ik vind het belangrijk dat we elkaar aanmoedigen om het beste uit jezelf te kunnen halen en naar elkaar om te zien. Voor mij sluit D66 aan bij dit motto

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het is helaas al te lang geleden vrees ik.  Het zal vast North Sea Jazz zijn geweest in 2019.  Een van de grootste (zo niet de grootste ) jazzfestivals van de wereld en dat gewoon in Rotterdam. De diversiteit en kwaliteit van de muziek en van het publiek vind ik fantastisch. Heel fijne sfeer en gemoedelijkheid.