Clemens Vinkenvleugel

Beeld: D66 Hof van Twente

  • 44 jaar
  • Dinxperlo
  • Markelo

Wat motiveert je om je kandidaat te stellen?

Al enkele jaren zet ik mij in voor D66 op lokaal niveau. Juist op lokaal niveau omdat je daar het verschil kunt maken. Het verschil omdat je direct bij de mensen staan, de inwoners van onze gemeente. Ik vind het belangrijk dat gemeente politiek dicht bij de inwoners staat, dat deze laagdrempelige en makkelijk benaderbaar is. Dat je een luisterend oor kunt zijn en waar nodig zaken bespreekbaar kunt maken en zorgen voor een oplossing.

De gemeente politiek moet weer ‘sexy’ worden, het moet inwoners meer gaan interesseren. Zorgen dat ze meedenken, meedoen en mee kunnen beslissen. Inwoners tijdig betrekken bij het maken van plannen, daar wil ik mij hard voor gaan maken de komende 4 jaar.


De gemeente staat in dienst van haar inwoners en niet andersom!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Herikerberg en Friezenberg in Markelo, waar je eindeloos kunt wandelen en genieten van de prachtige natuur, het hele jaar door.

Maar ook de Schipbeek, waar je kilometers kunt vertoeven!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie grote kansen voor onze gemeente om te zorgen dat wij nu echt samen met inwoners ervoor zorgen dat (nieuwe) plannen en ontwikkelingen echt gedragen worden, van onderop. De laatste jaren is te vaak gebleken dat het hier aan schort en dit moet veranderen!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Zorgen dat er mee wordt samengewerkt tussen de verschillende partijen in onze gemeente. De laatste jaren is de controle op ons gevoerde beleid er niet echt geweest. Coalitiepartijen die niet kritisch genoeg zijn en oppositie die geen voet tussen de deur krijgt.
  • Een betere vorm van inbreng door onze inwoners, ook wel participatie. Huidige plannen worden bestuurlijk opgezet en via informatieavonden worden plannen gedeeld. Dit is te veel eenrichting en moet veranderen. Planontwikkeling begint van nul en wordt samen met inwoners vorm gegeven, waarna zij ook een beslissende stem moeten krijgen. Een gemeenteraad dus meer op afstand, niet meer op detail, maar allen het uitzetten van de grote lijnen en kaders.
  • Meer inzicht hoe de financiën zijn geregeld en waar ons geld naar toe gaat. Het ‘geschuif’ met budgetten en potten geld moet tot het verleden gaan behoren.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij die mensen vrij laat en openstaat voor debat. Alle meningen worden gehoord en deze worden ook gerespecteerd. Maar ook het sociale punt dat wanneer je het even niet meer red, er genoeg vangnetten zijn om je op te vangen. Om vandaar uit weer je weg te vinden.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

De boekenreeks van de schrijver Robert Galbraith of ook wel J.K. Rowling. De spanning, humor en beschrijving van het dagelijks leven, een heerlijke reeks om te ontspannen na een dag hard werken!

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dat is goed graven in mijn geheugen. Door corona zijn veel evenementen helaas gecanceld of verschoven. Maar ik heb veel goede herinneringen aan Tuckerville en het TakeRootfestival in Groningen, een festival voor roots, country en americana, een aanrader!