Annet Rugenbrink

Beeld: D66 Hof van Twente

  • 52 jaar
  • Hengelo (Overijssel)
  • Goor

Wat motiveert je om je kandidaat te stellen?

Ik zou me graag kandidaat willen stellen om de ambities en standpunten die D66 Hof van Twente heeft op een goede manier uit te kunnen dragen. Met name op het gebied van het sociale domein zijn er de komende periode diverse uitdagingen, op dit terrein zou ik graag mijn steentje bij willen dragen. Hoewel de budgetten onder druk staan zou ik graag samen met de andere politieke partijen willen kijken hoe we de zorg betaalbaar kunnen houden zonder in te moeten boeten op de kwaliteit. Van belang is immers dat onze inwoners de juiste ondersteuning ontvangen.
Daar wil ik me hard voor maken!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik wandel momenteel veel op de Markelose berg. De natuur is daar in elk jaargetijde prachtig.

Ook vind ik de Regge bij Diepenheim erg mooi. Hij meandert door het landschap en dat vind ik een prachtig gezicht.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen op het gebied van het sociale domein. We kunnen meer op de voorkant gaan inzetten, dus activiteiten ontplooien in het voorliggend veld en meer doen aan preventie. Als we dat namelijk niet doen dan wordt de zorg onbetaalbaar.
 
Ik zie ook kansen op het gebied van de leefbaarheid. We hebben een bloeiend verenigingsleven. Dat is echt een kracht van onze gemeente. Maar we horen ook wel geluiden dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te krijgen. Ik zou samen met de verenigingen willen kijken hoe we dit kunnen veranderen, op welke wijze kunnen we ervoor zorgen dat de vrijwilligers verbonden blijven en dat er ook nieuwe aanwas komt.
 
Ook zie ik kansen op het gebied van recreatie en toerisme. We hebben een prachtige gemeente waarbij iedere kern zijn eigen identiteit heeft. Laten we dat nog verder gaan versterken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik bemerk dat tussen de politieke partijen in onze gemeente maar mondjesmaat wordt samengewerkt. Ik zou graag de verbinding willen leggen met de andere partijen, dit uiteraard in het algemene belang.
  • Sociale domein: ik zou graag meer activiteiten in het voorliggend veld willen ontplooien. Ook zou ik meer willen inzetten op preventie.
  • Ook zou ik als raadslid willen kijken naar waar we als gemeente voor staan. Wat zijn de onderwerpen waarop we de regierol moeten pakken en hoe gaan we dat met onze inwoners doen? Misschien is een herijking noodzakelijk, dat moeten we met z’n allen bekijken.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij van de nuance. Je hoort soms nog wel eens de kritiek dat niet duidelijk is welke signatuur D66 heeft. Dat kan ik me wel voorstellen want soms zitten we aan de linker- en soms aan de rechterkant. Maar de nuance vind ik ook de kracht van D66, we bekijken een onderwerp van alle kanten en komen dan tot een gezamenlijk standpunt. Dus al met al kun je zeggen dat D66 de zaken niet zwart of wit benadert en met simpele met simpele oplossingen komt, die vervolgens geen recht doen aan de problematiek en de inwoners.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik vind de boeken van Harlan Coben erg mooi. Ze zijn spannend en het einde is altijd verassend. Ik vind de serie die hij heeft geschreven over sportmakelaar Myron Bolitar erg mooi, met name Win, een personage uit de serie, vind ik geweldig. Deze serie is helaas ten einde. Hij heeft gelukkig onlangs wel een boek geschreven over het personage uit die serie, Win , en dat boek vond ik erg goed. Ik lees overigens de meeste boeken in de  vakantieperiode, ik vind het heerlijk om in de zon een goed boek te lezen. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarhen?

Ik ga graag naar pop concerten en naar het theater. Maar ik kan me eigenlijk niet meer herinneren welke de laatste was. Door Corona staat eigenlijk alles stil, ik hoop dat we met z’n allen weer snel naar culturele evenementen kunnen gaan.