Jongeren doen ertoe in Heiloo en dat werd tijd

Het is bijna 4 jaar geleden dat ik als 19-jarige dankzij voorkeurstemmen namens D66 een plek in de gemeenteraad mocht innemen. Ik vond het echt geweldig dat ik in de praktijk kon brengen waarvoor ik mij verkiesbaar had gesteld: meer aandacht voor jongeren in Heiloo.

Als geboren en getogen Heilooër miste ik dit en ik was zeker niet de enige. Het eerste wat ik deed was een voorstel indienen om een jongerenraad op te richten. Inmiddels draait deze jongerenraad op volle toeren en daar ben ik enorm trots op!

Ook heb ik ingezet op het bouwen van speciale jongerenwoningen en de sport- en chillplek The Spot. Daarnaast is de gemeenteraad akkoord gegaan met het voorstel voor speciale hangplekken voor
jongeren. Fijn voor de jongeren maar ook voor inwoners die momenteel geluidsoverlast ervaren.

Het gaat niet om wát je doet, maar dát je iets doet.

De politiek in Heiloo heeft in vergelijking met vier jaar geleden echt meer aandacht voor jongeren gekregen. In mijn ogen komt dit onder andere omdat er een jongere in de gemeenteraad zit. Hierdoor werd er vaker stilgestaan bij het feit dat dat zij een belangrijk deel zijn van deze gemeente en ook wat willen en vinden.

Dus ben je jong en vind je wat, sluit je dan aan bij de jongerenraad, word lid van een politieke partij in Heiloo, voer campagne voor de partij die je het meest aanspreekt of ga naar vergaderingen. Laat
van je horen of zien. Ongetwijfeld draag jij dan bij aan een mooier Heiloo. Volgende generaties jongeren zullen je dankbaar zijn!

Roman van der Lee
Lid gemeenteraad namens D66