Liza Peters

Liza Peters - Beeld: D66 Heerlen

Mijn naam is Liza Peters en ik ben geboren en getogen in de buurt de Slak Horst Metten te Hoensbroek. Ik ben pas 24 lentes jong, maar van jongs af aan altijd maatschappelijk betrokken geweest. Vorig jaar begon ik na twee masters in Maastricht mijn carrière bij het Openbaar Ministerie. In dit werk sta ik dagelijks met beide benen midden in alle lagen van de Nederlandse samenleving. Hiervan krijg ik tomeloze energie én dit leert mij om met een brede blik naar maatschappelijke problemen te kijken. Daarnaast geef ik sinds twee jaar leiding aan de redactie van een gynaecologische patiëntenvereniging genaamd Olijf. In deze functie heb ik vooral leren luisteren naar het verhaal achter mensen.

D66 is mijn partij omdat zij kijken naar het heden en de toekomst. Ook ik vind geen betaalbare woning. Ook ik ben geschrokken van de op springen staande waterbuffer in Hoensbroek en de verdrietige situatie in Valkenburg en omstreken. Ook ik verlang naar een harmonieuze samenleving waarin mensen zoeken naar overeenkomsten in plaats van zich blind te staren op harde tegenstellingen. Niets is zwart wit. Vraag het aan Frank Boeijen.
Heerlen is een ruwe diamant met een oerwoud aan kansen. Een gemeente met ongeveer 90.000 mensen die een rijke historie delen en samen vooruit willen kijken. Deze kansen gaan benut worden. Dit is mijn inzet en daarom ben ik kandidaat voor de gemeenteraad van Heerlen.