Nicky: Waarom ik in de politiek zit

“Specifiek voor Heerenveen hoop ik deze gemeente groener en kansrijker achter te kunnen laten.”

Mijn naam is Nicky Kruizinga – Hylkema, 34 jaar getrouwd en moeder van 2 dochtertjes. Sinds 2017 wonen we in Oranjewoud. In het dagelijks leven ben ik Informatie Adviseur bij een waterschap. 
 
Geboren in Smallingerland en getogen in Opsterland, heb ik het grootste gedeelte van m’n leven in Friesland doorgebracht.
 
Kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is voor mij een logisch vervolg van m’n steentje bijdragen op een passende manier.

Politiek was geen vanzelfsprekendheid in mijn leven. Als je uit een ondernemersgezin komt, krijg je, denk ik, onbewust mee om jezelf te redden zonder afhankelijk van een ander (of de overheid) te zijn.
Al vraag ik me af of die hang naar onafhankelijkheid voortkomt uit het ondernemerschap of gewoon onderdeel is van het Fries zijn; Friezen zijn gericht op hun autonomie, laten zich niet zomaar iets vertellen.

Maar zonder sterke overheid had ik niet kunnen studeren en de wereld ontdekken en ervaringen kunnen opdoen die me een rijker mens hebben gemaakt.
 
En de uitdagingen waar we voor staan, waar de klimaatcrisis er een van is, kunnen we ook alleen oplossen door samen te werken, we hebben elkaar nodig.

Kortom, ik wil me graag inzetten voor de uitdagingen waar we voor staan. En doe dat graag door me vast te bijten in ingewikkelde dossiers zonder het oog voor de Friezen te verliezen. 

Specifiek voor Heerenveen hoop ik deze gemeente groener en kansrijker achter te kunnen laten.