Willem Toering

Willem Toering - Beeld: Fotoshootz

“Ik wil graag bijdragen aan een koers waarmee iedereen in onze gemeente het gevoel kan hebben dat Heerenveen hun thuis is.”

  • 44 jaar
  • Heerenveen
  • Heerenveen

Politiek heeft eigenlijk altijd al mijn interesse gehad. Van mijn tienerjaren tot nu. De verschillende sociaal-maatschappelijke zaken en hoe daarover wordt besloten vind ik erg interessant. Inmiddels ben ik 43 en als geboren Heerenvener voel ik mij begaan met het reilen en zeilen van onze gemeente.

Ik heb altijd in Heerenveen gewoond. Ik ben hier geboren en getogen. Ik zou ook niet ergens anders willen wonen. Het is waar ik mij thuis voel. Voor mijn werk, als interim specialist in de Energiebranche, heb ik een fijne tijd mogen doorbrengen in steden als Rotterdam, Den Bosch en Roermond, maar terugkomen in Heerenveen voelde toch altijd wel echt als thuiskomen. Dat is een gevoel dat ik iedereen gun. Het gevoel dat je woonplaats een thuis is, waar je prettig woont, werkt en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Oude en nieuwe. 
Of je nu alleenstaand bent, zoals ik, samenwoont of een gezin hebt, je ergens helemaal thuis voelen is gewoon een fijn gevoel.

Dat is ook een belangrijke reden waarom ik politiek actief ben geworden. Eerst als fractieondersteuner van D66, later ook als penningmeester en nu als kandidaat-raadslid. Ik wil graag meer bijdragen aan onze samenleving en me bezighouden met maatschappelijke zaken die spelen in onze gemeente om zo een grotere bijdrage te leveren aan een koers waarmee iedereen in onze gemeente het gevoel kan hebben dat Heerenveen ook hun thuis is.

Het bos van Oranjewoud en het Heidemeer zijn mijn twee favoriete plekken. Ik geniet van de rust en kalmte. Het is fijn om in de natuur de dagelijkse rompslomp achter je te laten. Vroeger woonde ik ook buitenaf.

Heerenveen heeft een centrale ligging en heeft daarom groeimogelijkheden voor de economie als banenmotor. Ook als woonplaats biedt dit kansen voor verschillende woningen en voorzieningen. Daar kunnen alle inwoners van de gemeente van profiteren.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil bereiken?

  • De sociaal-economische verschillen voor alleenstaanden zou ik graag anders zien. Wonen is bijvoorbeeld verhoudingsgewijs veel duurder voor alleenstaanden. En sociale controle, in de positieve zin, daar mag best meer aandacht voor zijn in de gemeente.
  • Van dichtbij heb ik meegemaakt dat mensen die op latere leeftijd een beperking krijgen door ziekte of een ongeluk lastig aan de benodigde zorg komen. Vaak doordat regelingen en systemen niet op elkaar aansluiten. Die drempels wegnemen, daar zet ik mij voor in.
  • De energietransitie wil ik graag aan bijdragen met mijn ervaring in de energiesector.