Nicky Kruizinga – Hylkema

Nicky Kruizinga – Hylkema - Beeld: Fotoshootz

“Specifiek voor Heerenveen hoop ik deze gemeente groener en kansrijker achter te kunnen laten.”

  • 35 jaar
  • Oranjewoud

Mijn naam is Nicky Kruizinga – Hylkema, 34 jaar getrouwd en moeder van 2 dochtertjes. Sinds 2017 wonen we in Oranjewoud. In het dagelijks leven ben ik Informatie Adviseur bij een waterschap. 
 
Geboren in Smallingerland en getogen in Opsterland, heb ik het grootste gedeelte van m’n leven in Friesland doorgebracht.
 
Kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is voor mij een logisch vervolg van m’n steentje bijdragen op een passende manier.
 
De uitdagingen waar we voor staan, waar de klimaatcrisis er een van is, kunnen we ook alleen oplossen door samen te werken, we hebben elkaar nodig. Ik wil me daar graag voor inzetten en doe dat graag door me vast te bijten in ingewikkelde dossiers zonder het oog voor de Friezen te verliezen.

Specifiek voor Heerenveen hoop ik deze gemeente groener en kansrijker achter te kunnen laten.

De natuur zo dichtbij is wel een van de voornaamste redenen waarom we in Oranjewoud zijn gaan wonen. Het Ketliker Skar mogen we graag komen; door het verharde pad kun je heel goed van het bos genieten als je de kinderwagen mee hebt.

Ik denk dat Heerenveen ontzettend veel te bieden heeft; zowel voor de inwoners als bezoekers. Gemeente Heerenveen ligt mooi centraal, zowel in Friesland als ook voor degenen die nog wel eens in Groningen of de randstad moeten zijn. Het heeft prachtige natuur en veel te bieden op het gebied van sport. Waar ik vooral kansen zie is de slimme en toekomstgerichte inrichting van Heerenveen; een “smart city”. Waar de kwaliteit van leven hoog is en er goed is nagedacht over o.a. het verdelen van energie, slimme mobiliteit en klimaatpositieve gebouwen.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil bereiken?

  • FINANCIËN: welk plannen je ook hebt, de mogelijkheden om geld uit te geven beginnen met een goede begroting. Heerenveen heeft hele mooie sportstadia, maar dat kost ook heel veel geld. Het zou mooi zijn als de gebruikers van die gebouwen hun eigen broek zoveel mogelijk kunnen ophouden zodat het gemeentegeld evenredig kan terugvloeien naar de inwoners. Aangezien je als gemeente de sportclubs niet in de kou wilt laten staan, zou ik dus zeker naar alternatieven willen kijken om tot een zo positief mogelijke begroting te komen.
  • LOOPPADEN: ik zou graag zien dat looppaden meer inclusief worden ingericht. Daarmee bedoel ik dat degenen die slecht ter been zijn, met een rollator, rolstoel maar ook ouders met kinderwagens en kinderfietsjes zich makkelijk en veilig kunnen verplaatsen. Bij voorkeur niet met asfalt (asfalt is voor auto’s), maar duurzame vormen die schokdempend zijn voor onze knieën en heupen én goed voor het milieu. Nog te vaak valt het me op dat een looppad of trottoir zomaar ineens stopt; dat je een gedeelte door de berm moet, dat het trottoir schots en scheef ligt door de boomwortels die eronder liggen. Ook in het beleven van de natuur, zijn de fietspaden soms best wel slecht en soms zelfs gevaarlijk. In Oranjewoud deel je bijvoorbeeld de weg met zowel fietsers, wandelaars als automobilisten.
  •  SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP: ik zou graag zien dat er meer aandacht is voor (mentaal) welzijn bij bedrijven. Dat er naast winst maken, ook oog is voor de mensen waarmee je werkt en hun welzijn. Daarom zou ik me willen inzetten dat het aantal sociale ondernemingen (dus met de rechtsvorm BVm), aanzienlijk groeit in de komende jaren. Wat mij betreft wordt dit zoveel mogelijk gestimuleerd door gratis laadpalen mogelijk te maken en andere voordelen.