Harderwijkse kandidaat maakt zich op voor de verkiezingen: “Mag ik u deze folder aanbieden?”

Melih Uzun - De 26-jarige Melih Uzun op het station van Harderwijk. Hij staat op plek 12 voor D66 in Gelderland. Beeld: Eigen foto

Met de Provinciale verkiezingen voor de deur doen politieke partijen alles om de kiezer te overtuigen. Zo waren er verschillende partijen dit weekend actief in de binnenstad van Harderwijk.

D66 Kandidaat-Statenlid Melih Uzun  (26 jaar) komt uit Harderwijk en is vanochtend voor dag en dauw opgestaan om kiezers op het station een folder aan te bieden. “Het is belangrijk om je gezicht te laten zien aan kiezers want daarmee geef je ook de politiek een gezicht. Niet alleen tijdens verkiezingstijd, ook daarbuiten is het belangrijk om als partij benaderbaar te zijn.” Aldus de Uzun.

In gesprek met inwoners 

De lokale afdeling van D66 is al jaren actief betrokken met inwoners van Harderwijk en Hierden. Fractievoorzitter Anke Buurman-Kuiper: “Ik ben enorm trots op dat we als relatief kleine fractie toch heel zichtbaar zijn voor onze inwoners. We zoeken actief contact tijdens ‘In gesprek met’-acties in de wijken of tijdens werkbezoeken. De politiek moet altijd benaderbaar zijn en een luisterend oor bieden”.
 
Dat Uzun in alle vroegte op het station in Harderwijk folders uitdeelt is niet toevallig. “Veel jongeren studeren buiten Harderwijk en jongeren komen van buiten Harderwijk naar een van onze goede scholen zoals Landstede. Wat dat betreft heeft Harderwijk echt een regiofunctie waarbij bereikbaarheid heel belangrijk is. De intercity-stop of de spitstreinen zijn hierbij cruciaal. Daar wil ik mij voor inzetten en daarom sta ik vandaag hier op het station.” aldus Uzun.
 
Woensdag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Melih Uzun staat op plek 12 op de lijst voor D66 en komt uit Harderwijk. Ook onze fractievoorzitter Anke Buurman-Kuiper staat als ‘lijstduwer’ op de kieslijst.